Öğretmen atamaları ne zaman olacak? Beklenen açıklama Özer'den

Öğretmen atamaları hususunda beklenen açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugünkü canlı yayında yaptı. Öğretmen ataması tarihi veren Özer atamaların çoğunlukla İstanbul'a yapılacağını belirtti.

EĞİTİM 25.06.2022, 14:50
2
Öğretmen atamaları ne zaman olacak? Beklenen açıklama Özer'den
Öğretmen atamaları ne zaman konusuna açıklık getiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında öğretmenlere atama noktasında tarih verdi. Peki, öğretmen ataması tarihi ne zaman olacak?
Öğretmen ataması konusunda çalışmalarda sona gelindi. MEB Mahmut Özer de bugün katıldığı CNN Türk canlı yayınında öğretmen atamaları hususunda, “Öğretmen ataması 2022 yılında olacak. Çalışmalarımız nihayetlendi. Maliye Bakanımızla da görüşmelerimiz bitti. İnşallah 2022-2023 öğretim yılında yani eylülün ilk haftasında atamalar yapılacak şekilde süreci kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.
Mahmut Özer öğretmen atamalarının yüzde 50’sinin İstanbul’a yönelik olacağını söyledi.
Yeni öğretmen atamalarında branş olarak ağırlıklı okul öncesi olacak. Bakan Özer, “Atayacağımız öğretmenler de branş olarak ağırlıklı okul öncesi eğitime ağırlık vereceğiz. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz okul öncesine çok büyük ağırlık verdik. Türkiye, ilkokulda, ortaokulda, lisede, eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranını ciddi artırmasına rağmen okul öncesi eğitimde gerçekten ciddi bir sıkıntısı vardı.” dedi.
“İstanbul’a bin yeni anaokulu yapacağız.” diyen Mahmut Özer, “2022 sonuna kadar bitireceğiz. Eylül’ün ilk haftasına öğretmen ataması yetişecek açıklamam oradaki soruların çoğunun öğretmen adayı arkadaşlar bilir ne demek istediğimi de anlar.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı