Öğretmen ataması yıl içerisinde yapılacak

Bakan Özer, öğretmen atamasının 2022 yılında olacağını, çalışmaların devam ettiğini belirterek, atamaların yüzde 50’sinin İstanbul’a olacağını ve ağırlığı okul öncesine vereceklerini söyledi.

GÜNDEM 26.06.2022, 06:30
Öğretmen ataması yıl içerisinde yapılacak
Yaz döneminde öğrencileri yalnız bırakmayarak bilim sanat merkezlerini hizmete sunduklarını, öğrencilerin istedikleri ildeki bu merkezlere ücretsiz başvurabileceğini belirten Özer, İngilizce ve matematik kontenjanının dolduğunu söyledi. Türkiye’nin yabancı dille ilgili bir sıkıntısı bulunduğunu, bunu aşmak istediklerini dile getiren Özer, “Bununla ilgili çalışmalarımız nihayetlendi. Öğretme yaklaşımını değiştireceğiz. Bunun ilk uygulamalarını yaz okulunda deneyeceğiz. Elde ettiğimiz bulguları eğitim sistemine dahil edeceğiz. Büyük öğrenci kitlesinin almış olduğu İngilizce problemini halletmemiz gerekiyor “ diye konuştu.

Taşımalı eğitim ve köy okulları konusundaki bir soru üzerine Bakan Özer, Köy Yaşam Merkezleri ile ilgili projeyi Samsun’da başlattıklarını, köy okullarını artık eğitim sistemi içinde vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini kaydetti. Öğrenci sayısına bakmaksızın artık tüm Türkiye’de köy okulu açılabileceğini, birinci önceliklerinin ise anaokulu olduğunu, anaokulu öğrenci açma sayısını 10’dan 5’e düşürdüklerini ifade eden Özer, ilkokul veya köy okulu olarak kullanma imkanı olmayan binaları da halk eğitim merkezi olarak kullandıklarını söyledi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı sonuçlarını 30 Haziran’da açıklayacaklarını, sürecin başarılı şekilde devam ettiğini belirten Özer, “İlk değerlendirmeler bitirildi. Sıkıntılı bir sürecimiz yok. Bakanlık olarak hiçbir zaman erken açıklamaya gitmedik. Hangi tarihte söz vermişsek o tarihte açıklayacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Özer, eğitim sistemindeki tüm okulların kütüphanesi olması arzusuyla iki ay gibi kısa bir sürede 16 bin 361 yeni kütüphane yaptıklarını, eskiden okullarda 28 milyon kitap bulunduğunu ve öğrenci başına 3 kitap düştüğünü, şu an ise 70 milyon olan kitap sayısını yıl sonuna kadar 100 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
Dijital bağımlılıkla ilgili teyakkuz halinde olunması gerektiğine değinen Özer, “Öğrencilerin, Kovid-19 sürecinde uzaktan eğitimde sürekli dijital platformlara bağlanması, oyunlar ve dijital bağımlılıkla ilgili zafiyetlerini arttırdı. Biz öğrencilerin sadece akademik olarak başarılı olmasını istemiyoruz, sağlıklı bireyler olmasını istiyoruz. Teknolojiye ‘hayır’ diyebilmemiz mümkün değil ama rasyonel şekilde kullanmamız gerekiyor” dedi.

Bakan Özer, 2022- 2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül’de, kayıtların ise 1 Temmuz’da başlayacağını söyledi. Öğretmen atamasına ilişkin soru üzerine Özer, eğitim sisteminde 1,2 milyon öğretmenin görev yaptığını, bu öğretmenlerin yüzde 75’inin son 19 yılda atandığını aktardı. Bakan Özer, atanma yapılmayan hiçbir yılın olmadığına dikkati çekerek şunları kaydetti: “ Öğretmen ataması 2022 yılında olacak, çalışmalarımız devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanımız ile görüşmelerimiz bitti. Eylül’ün ilk haftasında atamalar yapılacak şekilde süreci kamuoyu ile paylaşacağız. Atamaların yüzde 50’sini İstanbul’a yapacağız. Atayacağımız öğretmenlerde de ağırlık olarak okul öncesine vereceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı