Öğretmenler hakkını arıyor

Ücretli öğretmenler, asgari ücretin altında aldıkları ücretleri,  özlük haklarında iyileştirmeler ve kadro taleplerini dile getirecek.

GÜNDEM 16.11.2022, 07:50
1
Öğretmenler hakkını arıyor
Var olan öğretmen açığı, ücretli öğretmenlik ile doldurulmaya devam ederken, her sene atama bekleyen öğretmen sayısı ise artmaya devam ediyor. Ücretli öğretmenler ise, özlük hakları ve atama sorunlarının çözümü için bugün Ankara’da bir araya gelerek sorunlarının çözümü için çağrıda bulunacak.
Eğitim sistemi yazboz tahtası haline gelirken, sistemde sadece öğrenciler değil öğretmenler de mağdur oluyor. Öğretmen atamalarındaki yanlış uygulamalar sonucunda sistemde sorunlar ortaya çıkarken, bu durum 700 bin civarında atama bekleyen öğretmen ve 150 bine yakın öğretmen açığına neden oldu. Millî Eğitim Bakanlığı ise var olan öğretmen sorunlarını çözmek yerine geçici çözüm olan ücretli öğretmenlik uygulamasını uygulamaya devam ediyor.

Ücretli öğretmenler meslek hayatlarında yaşadıkları sorunlara karşın asgari ücretten düşük maaşları ile sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Ücretli öğretmenler ise taleplerini duyurmak için sık sık bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışırken, Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği, bugün Ankara, Ulus’ta bir araya gelerek sorunlarının çözümü için çağrıda bulunacaklarını duyurdu.

Ücretli öğretmenler, özlük haklarına ilişkin sorunlarının çözülmesini beklerken, asgari ücretin altında aldıkları ücretler ile sık sık gündeme geliyorlar. Sorunlarının tek çözümünün ise kadrolu atamadan geçtiğini belirterek, atama taleplerini tekrar dile getireceklerini ifade ettiler. Ücretli öğretmenlerin sorunlarının çözüm beklediğini ifade eden, Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy, “Gerekli kurum ve kuruluşlar ile bir araya geleceğiz. Bizim amacımız sorunlarımızın çözülmesi yönünde olacak. Öncelikle özlük haklarımızdaki sorunların çözülmesi, atama konusunun çözülmesini bekliyoruz. Birçok alanda kadro alımları gerçekleştiriliyor. Bizlerin de kadro hakkımızın verilmesini istiyoruz. Sorunlarımıza ilişkin hiçbir çözüm bulunamadı” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı