Öğretmenlere sınava karşı eylem ve boykot kararı alındı

Öğretmenlere uygulanacak sınava ilişkin olarak eğitim ve bilim gücü dayanışma sendikası (Eğitim-Gücü-Sen) boykot kararı alırken, Türk-Eğitim-Sen de 1 Eylül’de meydanlara inecek…

GÜNDEM 18.08.2022, 06:50
10
Öğretmenlere sınava karşı eylem ve boykot kararı alındı
Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren kariyer basamakları sınavları ile ilgili tepkiler devam ediyor. Sınav nedeniyle uygulanan eğitimler ile ilgili olarak 610 bin öğretmenin etkilendiği ifade edilirken, Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerin 1 Eylül’de meydanlara ineceklerini duyurdu. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM-GÜCÜ-SEN) Genel Başkanı Oğuz Özat ise, boykot kararı aldıklarını duyurdu.
Şubat ayında Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Kanunun içeriğinde yer alan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik düzenlenmesinin bağlandığı sınav konusunda ise sendikalar kaldırılmasını istiyor. Öğretmenlerin kariyer planlarının sınavla değil deneyim ile olması gerektiğini ifade eden Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenleri, sınava karşı olarak gerçekleştirecekleri eylemlere çağırarak, “Bu iş sınavla olmaz, 10 yılını dolduran her meslektaşımız uzman, 20 yılını dolduran her meslektaşımız ise başöğretmen olarak değerlendirilmeli. Bundan dolayı 1 Eylül’de tüm Türkiye’de meydanlarda olacağız” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun içeriğinde bulunan Kariyer Basamakları Yönetmeliği ile ilgili olarak Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM-GÜCÜ-SEN) Genel Başkanı Oğuz Özat, boykot kararı aldıklarını duyurdu. Özat, “Öğretmenin özlük haklarında ekonomik kazanım getiren uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarında sınav şartı kabul edilebilir değildir. Kariyer basamaklarında sınav şartı kaldırılmalıdır. Bunun için sınav uygulamasına karşı öğretmenlik mesleğini değersizleştiren uygulamayı boykot etme kararı aldık” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı