Öğretmenlik meslek kanunu yeniden masada

Tartışmaların gölgesinde yürürlüğe giren öğretmenlik meslek kanunu, Türk-Eğitim-Sen tarafından Çalıştay ile masaya yatırıldı…

GÜNDEM 22.01.2023, 04:35
1
Öğretmenlik meslek kanunu yeniden masada
Türk-Eğitim-Sen tarafından, “Öğretmenlik Meslek Kanunu; Neden ve Nasıl Olmalı?” başlığı altında bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayda, tartışmalara rağmen yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu ele alındı. Kanuna ilişkin olarak yapılması gereken düzenlemeler tartışılan çalıştayda, Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili MEB Bakanı Mahmut Özer’in düzenlemeler yapılacağına ilişkin ifadelerinin üzerine çalıştayın gerçekleştirildiğini ifade etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun gündeme geldiği günden çıktığı güne kadar Türk-Eğitim-Sen’in çalışmalar yaptığını ifade eden Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili düzenleme çalışmalarının devam edeceğine dikkat çekerek, “Öğretmenlik Meslek Kanunu süreci nihayete ermiş bir süreç değil. Öğretmenlerin beklentilerini karşılayana kadar düzenlemeler devam edecek. İçinde eksiklikler olsa da Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmış olması meslektaşlarımız açısından önemlidir. Adı Öğretmenlik Meslek Kanunu olan bir kanunun içerisinde en azından öğretmenlerin tabi olduğu sürece ilişkin bilgiler yer almalıdır” dedi.

Türkiye’de çıkan kanunların çıktıktan sonra değişikliklere uğradığına dikkat çeken MEB Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, düzenlemelerin devam edeceği sinyalini vererek, “Türkiye’de bütün kariyer basamaklarında mutlaka bir sınav vardır. Mutlaka bir sınav uygulaması vardır. Kariyer Sınavı sürecinde videolar ile birlikte ummadığımız bir şekilde tepki ile karşılaştık. Örnek soru yayınlandık. Yayınlandıktan sonra da bir başka tepki oluştu. MEB olarak bizler de kolay bir süreç yaşadık. Bakan Bey de, ‘Öğretmenlerimiz mutlu olacak’ dedi. Biz de bu şekilde ilerledik. Sınavdan bir gün önce sınav sorularının sahaya sızdığı iddia edildi. Ancak öyle bir durum olmadı. Ertesi gün sınav gerçekleştirildi. Biz 19 Kasım’da sınavı yaptık, 24 Kasım’da sınav süreci açıklanacak. Bu bir rekordur. Başkan Bey, Bakan Bey’in iyileştirme ile ilgili bir açıklama yaptığını hatırlattı. Bir söz verildi ise düzenleme yapılacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı