Son Dakika

Oğuz Çetin'den Alex'le ilgili çok konuşulacak sözler!

Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Oğuz Çetin, katıldığı bir YouTube programında Alex de Souza ile ilgili konuştu.

SPOR 14.05.2022, 12:30
6
Oğuz Çetin'den Alex'le ilgili çok konuşulacak sözler!
Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Oğuz Çetin, kulübün Brezilyalı eski oyuncusu Alex de Souza'nın heykelini yapmasını eleştirdi.
Duvar'ın aktardığı habere göre, Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Oğuz Çetin, Alex de Souza'ya ilişkin "Profesyonel, bütün içtenliğiyle performans vermiş ama temelde maddiyat odaklı, olmak zorunda" diyerek heykelinin yapılmaması gerektiğini söyledi.
Atakan Kurt'un Youtube kanalına konuk olan Çetin,, "Fenerbahçe tarihinden heykeller olur. Can Bartu, Lefter, Cemil Turan... Alex Türk futboluna gelmiş devamlılığı olan, büyük hizmetler vermiş, profesyonel, bütün içtenliğiyle performans vermiş ama temelde maddiyat odaklı, olmak zorunda. Hagi'ye yapılsa 'Tamam' derim ama Alex'e gelene kadar çok var." ifadelerini kullandı.

Oğuz Çetin, 1996 yılındaki şampiyonluğu Trabzonspor'un hak ettiğini fakat kendi hatalarından dolayı Bordo-Mavililer'i yendiklerini açıkladı. Çetin, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda mağlup ettiği maçı şöyle anlattı:
"Süreç çok zorlu bir süreçti. Çünkü o senenin en güçlü takımı Trabzonspor'du. Ve ortaya koyduğu performans itibariyle bizim çok üstümüzdeydi. Belki de şampiyonluğu hak eden taraf Trabzonspor'du. Ancak futbolda psikolojik etkenler çok büyük. O maçta da yine stratejik olarak hata yapan Trabzonspor tarafıydı. Fenerbahçe ile berabere bile kalsa şampiyonluğa gidecekti. Fark atmak için sahaya çıktı. İşte antrenör farkı."

Oğuz Çetin, Sergen Yalçın ile Hagi'yi de kıyaslayarak şunları söyledi:
"Dünya futbolunda Türkiye'ye gelmiş en önemli oyuncu bence Hagi'dir. Büyük damga vurmuştur. Türkiye'ye geldiğinde de kazanma azmi, hırsı ve karakterinde eksilme olmamıştır. Sergen ile kıyasladığım zaman o da en az Hagi kadar yetenekli, her şeye sahip ama mental olarak o karakterde değildi.
Dolayısıyla futbolculuk hayatına bakıldığında muhteşem bir futbolcu ama mental olarak güçlü olmadığında, adanmışlığı olmadığında -ki Hagi adanmış bir sporcuydu- Sergen'in bu şekilde olması bile Türk futboluna damga vurmasını sağladı. Sergen'in yetişme tarzı, hedefi, kararlığı Hagi gibi olsa her yerde oynardı."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı