Son Dakika

Olaylı yarışta kazanan Red Bull pilotu Sergio Perez oldu

Formula 1'de sezonun 17. yarışı Singapur Grand Prix'sini Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı.

SPOR 02.10.2022, 21:40
2
Olaylı yarışta kazanan Red Bull pilotu Sergio Perez oldu
Formula 1'de sezonun 17. yarışı, Singapur'daki 5,06 kilometrelik Marina Bay Pisti'nde koşuldu.
Yarışa ikinci sıradan başlayan Sergio Perez, ilk turda pole pozisyonundaki Charles Leclerc'i geride bırakıp liderliği alırken yarışın kalan bölümünü önde götürdü ve bu sezonki ikinci galibiyetini elde etti.
Charles Leclerc, yarışı ikinci sırada tamamlarken takım arkadaşı Carlos Sainz üçüncü oldu.
Cumartesi günkü sıralama turlarının son bölümünde yakıt sorunu yaşayan ve Singapur Grand Prix'sine sekizinci sıradan başlayan şampiyona lideri Max Verstappen ise yarışı sekizinci sırada tamamladı. Yaırş içinde beşinci sıraya kadar yükselen Hollandalı pilot, yarış sonlarında Lando Norris'i geçmeye çalışırken kaçış alanına girmek zorunda kaldı ve yerini kaybedip dokuzuncu sıraya kadar geriledi.
Yarış geç başladı
Singapur'daki yoğun yağış nedeniyle yarış gecikmeli başladı. Yağışın devam etmesi nedeniyle yarış 1 saat gecikmeli başlarken 61 tur olarak planlanan yarış, güvenlik araçlarının devreye girmesi nedeniyle zamana karşı şekilde tamamlandı.
350. yarışını tamamlayamadı
Formula 1 kariyerinin 350. yarışına Singapur'da çıkan Alpine pilotu Fernando Alonso, aracında yaşadığı sorun nedeniyle yarışı tamamlayamadı. İspanyol pilotun motor arızası yaşadığı kaydedildi.
6 isim yarış dışı kaldı
Singapur Grand Prix'sini 6 pilot yarışı tamamlayamadı. Guanyu Zhou, Nicholas Latifi, Alex Albon ve Yuki Tsunoda yaptıkları kazanın ardından yarış dışı kalırken Fernando Alonso ve Estabon Ocon araçlarında yaşadıkları sorun nedeniyle bitiş çizgisini geçemedi.
Hamilton kaza yaptı Russell pitten başladı
Mercedes'te Lewis Hamilton yarışın son bölümünde kaza yapıp bariyerlere çarpsa da büyük bir sorunun ortaya çıkmamasının ardından yarışa devam edebildi. Hamilton, yaptığı kazanın ön kanadını değiştirmek için pite geldi. Takım arkadaşı George Russell ise güç ünitesi değişikliği nedeniyle yarışa pitten başladı.
Bu sonuçların ardından Verstappen puanını 341 yaparken, Leclerc 237, Perez ise 235 puana sahip. Bugün itibariyle bu üç pilot dışında kimsenin şampiyonluk şansı kalmadı.
Red Bull puanını 576 yaparken, Ferrari 439, Mercedes 373 ve McLaren 129 puana sahip. Alpine ise 125 puanda kaldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı