Önce evet sonra hayır dediler: MHP'li meclis üyeleri birbirine girdi

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin toplu konut planına AKP ve MHP'li üyeler önce evet sonra hayır dedi. MHP'li Belediye meclisi üyeleri birbirine girdi.

GÜNDEM 09.01.2023, 22:25
3
Önce evet sonra hayır dediler: MHP'li meclis üyeleri birbirine girdi
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde “Mersin Kent Merkezi Doğu Girişi (Liman Arka Bölgesi) 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı” ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonuna müştereken havale edilen madde tartışmalara neden oldu.
Komisyonlardaki AKP’li ve MHP’li üyeler, imar planı değişikliğine evet oyu kullandı. Sadece bir AKP’li üye çekimser kalırken, bir CHP’li üye ret oyu verdi.
Ancak konu belediye meclisi gündemine geldiğinde, AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı grubu, plan değişikliğine ret oyu vereceğini bildirdi.

Birgün'de yer alan habere göre MHP’li üye Mehmet Topkara’nın, halka ait arazilerin elden çıkarılacağını iddia etmesi üzerine Topkara ile Seçer arasında tartışma yaşandı. İkili arasındaki tartışma sertleşince MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da katıldı.
Tartışmalar üzerine oturuma ara verildi. Oturum yeniden başladığında bu kez MHP grup sözcüsü Mahmut Tat ile MHP’li üye Mehmet Topkara arasında tartışmalar yaşandı.
Yapılan oylama sonucunda, belediyenin toplu konut projesi yapmasını da içeren imar değişikliği AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı