Onlar seçim diyecek biz geçim diyeceğiz!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, düzenlediği basın açıklamasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 06.04.2021, 04:40
27
Onlar seçim diyecek biz geçim diyeceğiz!
Kaya, “Milletin gündemi ile Saadet Partisi’nin gündemi aynıdır. Birileri ‘seçim, seçim’ diye ortalığı tozu dumana katmaya çalışsa da; biz bunca gürültünün arasında insanımızın ‘geçinemiyoruz’ feryatlarına tercüman olacak, her fırsatta gündeme getireceğiz” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, gündemde yer alan gelişmelere ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin uzun zamandır her yeni güne boğucu ve yorucu bir gündemle uyandığını söyleyen Kaya, “İnsanımız, uzunca bir süredir kasıtlı bir şekilde yersiz, gereksiz ve hiç kimseye faydası olmayan konularla meşgul edilmekte ve yaşadığımız derin problemler bu şekilde örtülmeye çalışılmaktadır. Bırakın son birkaç yılı, şu son birkaç günde yaşadıklarımız dahi büyük bir anormalliğe işaret etmektedir. İnsanımız, normalliği özledi; ülkemizin hızlı bir şekilde “normalleşmeye” ihtiyacı var. Gecenin bir yarısında bürokrat ve vatandaşlarının uyu(ya)mayıp, yıllardır rutin bir şekilde yayınlanan Resmî Gazete’yi merakla beklediği bir ülke olduk adeta.” diye konuştu.

Bülent Kaya, İstanbul’da düzenlemiş olduğu basın açıklamasında, iktidar ve ortaklarının seçim hesapları uğruna ülkeyi bilerek ve isteyerek derin bir bunalıma sürüklediğini ve milletin gerçek gündem başlıklarını konuşmaması için ardı ardına suni gündem başlıklarının üretildiğini dile getirdi. Kaya, “Uzunca bir süredir ülkeyi yönetmek yerine, toplumu ve algıları yönetmeye mesai harcıyorlar. Yine aynı şekilde, “ülkemizi nasıl ayağa kaldırırız” sorusuna cevap aramak yerine; % 50+1’i nasıl buluruz, muhalefet cephesini nasıl dağıtırız bunun matematiği üzerine çalışıyorlar. Ülkemizin her geçen gün artan bütçe açığını kapatmaya kafa yoracaklarına, her geçen gün artan faiz ve borçlanma maliyetlerine kafa yoracaklarına her geçen gün demokrasi açığını daha da artıran adımları atmakla meşguller. Ekonomide, adalette, eğitimde, tarımda, dış politikada, hangi alanı ele alırsak alalım, iktidar sınıfta kalıyor ve girdikleri her bütünleme sınavında notları daha da düşüyor. Notu kırık her öğrenci gibi, iktidar da başarısızlığına bahane aramakta, bulamazsa da üretmeye çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kaya, ekonomideki kötü gidişata dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Yapılan son araştırmaya göre milletin çarşı pazarda karşılaştığı son bir yıllık gıda enflasyonunun yüzde 40’ı bulduğunu ve 2020 yılında elektriği kesilen abone sayısının 3,7 milyon olduğunu kaydeden Kaya, “7’den 77’ye, gencimizden yaşlılarımıza, dükkân sahibi olanın da, o dükkânda asgari ücretle çalışanımızın da, Doğu’nun da Batı’nın da, A Partisi’ne gönül verenin de, B Partisi’ne destek olanın da, 2018’de Cumhur İttifakı’na oy verenlerin de, Millet İttifakı’nı seçenlerin de ortak tek derdi var; ekonomi, ekonomi, ekonomi. Siftah yapamadan dükkân kapatan, pandemiden dolayı iflas eden esnafımız var. Gelecek hayalini yurtdışında yaşamak üzere kuran gençlerimiz var! Başını yastığa koyduğunda ay sonu nasıl gelecek diye uyuyamayan milyonlarca kardeşimiz var.” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan “Geçim İttifakı” kampanyasına dair de konuşan Kaya, kampanyanın kamuoyunda geniş bir yankı bulduğunu ve çok yüksek bir takdir ile karşılandığını söyledi. Kaya, milletin gündemi ile Saadet Partisi’nin gündeminin aynı olduğunu dile getirirken “Milletin frekansıyla Saadet Partisi’nin frekansı aynıdır. Milletin gündemi ile Saadet Partisi’nin gündemi aynıdır. Birileri ‘seçim, seçim’ diye ortalığı tozu dumana katmaya çalışsa da; biz bunca gürültünün arasında insanımızın ‘geçinemiyoruz’ feryatlarına tercüman olacak, her fırsatta gündeme getireceğiz. Onlar seçim diyecek, biz geçim diyeceğiz! Onlar oy hesapları yapacak; biz çarşı pazarda can yakan hesabı gündeme taşıyacağız. Onların iktidarlarının sonu gelmesin diye ittifak denklemleri üzerinden kamuoyunu meşgul ettikçe; biz ayın sonu getiremeyen milyonlarca insanımızla birlikte ‘geçim ittifakı’ çatısı altında buluşacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı