“Orman işçileri yıl boyu istihdam edilmeli!”

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan, son günlerde artan orman yangınları ile ilgili konuştu.

GÜNDEM 18.07.2021, 04:35
136
“Orman işçileri yıl boyu istihdam edilmeli!”
Orman çalışanlarının böylesi günlerde öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Aslan, geçici işçiliğin bitirilip 12 ay istihdama geçilmesi çağrısında bulundu.
Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, son günlerde artış yaşanan orman yangınları ile ilgili açıklama yaptı. Orman yangınlarının önlenmesi için orman işçilerinin 9 ay değil, 12 ay boyunca istihdam edilmesini ve ek istihdamın önemli olduğunu kaydetti.
Orman yangınlarının çıkış nedenlerinin birçoğunun önlenebilir olduğunu kaydeden Aslan, “Öncelikle şunu anlamamız gerekiyor, teknoloji ne kadar iyi olursa olsun yer ekipleri olmadığı müddetçe yangınlarla mücadelede istenilen performans elde edilemez. Bir gün içerisinde 20 tane orman yangını gerçekleşiyor, bütün iller teyakkuz halinde. Kısa bir süre önce 119. şehidimizi verdik, yangınlar ateş savaşçılarımızı bizden koparmaya devam ediyor. Biz büyük bir aile olarak yeşil vatanın koruyucuları olarak görev yapıyoruz. Vatandaşımız evlerinde rahat nefes alsınlar diye, ülkemizin güzelliği bozulmasın diye verdiğimiz mücadeleyi kimse görmezden gelemez” diye konuştu.
Geçici orman işçilerinin hakları olmayan hiçbir şeyi talep etmediğini kaydeden Aslan, “Hiçbir kardeşimiz hak etmediği bir talepte bulunmaz. Bugün istedikleri 12 ay iş, 12 ay aştır. Devlet büyüklerimizin çıkıp; ‘Size 12 ay iş de, 12 ay aş da ananızın ak sütü gibi helaldir’ demesi gerekiyor. Bizler Öz Orman-İş Sendikası olarak bu talebi her alanda yineleyeceğiz” dedi.

Ormanların sadece yangınlar ile gündeme gelmesini de eleştiren Aslan, “Bugün ormanları sadece yangından ibaret görmemiz mümkün değil, ormanlarımızın bakımını, onarımını, gelişimini sağlayan orman işçilerimiz aynı zamanda ormanların korunmasını da üstleniyorlar. Ancak istihdam sorunu nedeniyle beş kişinin yapacağı işi bir kişi yapmak zorunda kalıyor. Bu sorun da bir an evvel çözülmeli” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı