Orman yangınları için alınmıştı! Tarım Bakanına makam aracı oldu

Orman yangınlarını gözetlemesi için Orman Genel Müdürlüğünün envanterinde bulunan 1 jet uçağı ve 2 helikopter Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli makam aracı oldu.

GÜNDEM 30.07.2021, 14:10
18
Orman yangınları için alınmıştı! Tarım Bakanına makam aracı oldu
Başta Manavgat olmak üzere yurdun dört bir tarafından gelen yangın haberleri ülkenin ciğerlerini yakarken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ‘Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleye çıkıyoruz’ açıklamaları ise dikkat çekti. Diğer yandan Orman Genel Müdürlüğünün envanterinde bulunan yangın gözetleme uçak ve helikopterlerin asli işlerinin dışında Bakan Pakdemirli tarafından kullanılması da orman yangınlarında yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor.
Orman Genel Müdürlüğünün envanterinde yangın gözetleme aracı olarak 1 tane jet uçağı, iki tane helikopter bulunmasına rağmen jet uçağı ve helikopterlerin tamamen Tarım Bakanı Pakdemirli’nin emrine tahsis edilerek asli işlerin dışında kullanılması dikkat çekiyor. Yangın gözetleme helikopterleri genellikle Ankara’da hangarda bekletilirken, ihtiyaca göre Bakan Pakdemirli tarafından kullanılıyor. Yangın gözetleme uçağı da şehirlerarası programlar için Bakan Pakdemirli tarafından kullanılıyor. Son günlerde yurdun dört bir tarafında yangın çıkarken, yangınları önlemek ve erken mücadelede büyük önem taşıyan Orman Genel Müdürlüğünün envanterindeki yangın gözetleme uçak ve helikopterlerin asli işlerin dışında sadece Tarım Bakanı tarafından kullanılması manidar karşılanıyor.
Diğer yandan Bakan Pakdemirli, envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleyle karşılıyoruz açıklaması da geçtiğimiz aylarda Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bölge Müdürlerinin kullanımı için alınan 2021 model Toyota jeep makam araçlarını akıllara getirdi. Son yıllarda orman yangınları bu kadar hassas bir duruma gelirken, bu yangınlarla mücadele etmek için yangın uçağı alınmazken, 28 Orman Bölge Müdürünün kullanımı için son model milyonluk Toyota Land Cruser Prado makam araçlarının alınması dikkat çekiyor. Orman Genel Müdürlüğünün, Bölge Müdürleri için aldığı yaklaşık 30 adet jeep için 60 milyon lira ödediği kaydediliyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı