Orta Asya'da ilk Maarif Okulu o ülkede açılıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Maarif Vakfı kapsamında Orta Asya'da açılacak ilk okulun açılacağını açıkladı.

EĞİTİM 10.03.2021, 12:00
37
Orta Asya'da ilk Maarif Okulu o ülkede açılıyor
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Maarif okulu Orta Asya'da açılacak ilk Maarif Vakfı okulu olacak. Bu da Kırgızistan'a verdiğimiz önemin göstergesidir" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maarif Vakfının Kırgızistan'da okullar açacağını ve dört dilde eğitim vereceğini belirterek FETÖ gibi terör örgütlerine ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.
Çavuşoğlu, Bişkek'te mevkidaşı Ruslan Kazakbayev ile baş başa ve heyetler arası görüşme öncesinde değerlendirmelerde bulundu.
Davetleri ve gösterdikleri misafirperverlik için Kazakbayev'e teşekkür eden Çavuşoğlu, ata yurdu Kırgızistan'da bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
Çavuşoğlu, düzenlenen ilk seçimden sonra ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını hatırlattı.
İlişkileri daha ileriye götürmek için fırsatlar olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, seçimlerin suhuletle gerçekleştirilmesi ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile hükümeti de yeni görevleri sebebiyle tebrik etti.
Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"Anayasa değişikliği olacak. Bu anayasa değişikliği yapıldıktan sonra saygıdeğer Cumhurbaşkanı Caparov'u ülkemizde ağırlamaktan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bizler memnuniyet duyacağız. Bu ziyaret ile 'Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey' toplantımızın 5'incisini gerçekleştireceğiz. O zirvenin de başarılı ve sonuç odaklı olmasını arzu ediyoruz."
Bugün gerçekleştirecekleri görüşmelerde bu zirvenin başarılı ve sonuç odaklı olmasını sağlamak için hazırlıkları sürdüreceklerini belirten Çavuşoğlu, zirve gerçekleşene kadar bu çalışmaları yoğunlaştıracaklarını ifade etti.
Çavuşoğlu, imzalanması gereken anlaşmalar olduğunu ve daha önce imzalanan anlaşmaların ve alınmış kararların uygulanmasının gözden geçirileceğini aktardı.
Bu sene tekrar Karma Ekonomik Komisyon toplantılarının gerçekleşeceğini hatırlatan Çavuşoğlu, komisyonda Türkiye adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, Kırgızistan adına ise Başbakan Ulukbek Maripov'un bulunmasının ilişkilere verilen önemin bir göstergesi olduğuna dikkati çekti.
Çavuşoğlu, "Karma Ekonomik Komisyon toplantısında ekonomik ilişkilerimizi nasıl geliştireceğimizi görüşeceğiz. İş Konseyi ve İş Forumu toplantıları gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı