Son Dakika

Ortak Politikalar Metni, Ocak ayı içerisinde açıklanabilir

Altılı Masa, Perşembe günü Gelecek Partisi ev sahipliğinde bir araya gelecek. Toplantıda temel politikalara son şekli verilecek.

SİYASET 03.01.2023, 04:35
4
Ortak Politikalar Metni, Ocak ayı içerisinde açıklanabilir

Altılı Masa toplantısı 5 Ocak’ta Gelecek Partisi ev sahipliğinde düzenlenecek. 6 partinin temsilcilerinden oluşan Ortak Politikalar Çalışma Grubu’nun 9 ana ve 73 alt başlıktan oluşan metin, liderlerin önüne sunulacak. Liderlerin, toplantıda ilk kez cumhurbaşkanı adayını da konuşmaya başlayacağı öne sürülüyor.
Saadet Partisi, CHP, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, İyi Parti’den oluşan 6’lı masa, önümüzdeki perşembe günü 9’uncu kez Gelecek Partisi ev sahipliğinde toplanacak. Ev sahibi konumundaki Davutoğlu, görüşme öncesi gelenekselleşen liderler turuna çıktı.

Yapılacak toplantıda “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme” geçiş kapsamında oluşturulan çalışma grubunun hazırlamış olduğu temel politikalar içerisinde, hukuk, adalet ve yargı, kamu yönetimi, şeffaflık, denetim ve yolsuzlukla mücadele, ekonomi, finans ve istihdam, sektörel ve bölgesel konular, bilim ve teknoloji, eğitim ve öğretim, sosyal politikalar, dış politika, güvenlik ve savunma gibi 9 ana başlığın yanı sıra 73 alt başlıkta çalışmalarını tamamladı. 200 sayfaya yaklaştığı belirtilen çalışma metni, liderlerin incelemelerinden geçecek.
OCAK AYINDA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR
Partili kurmayların yer aldığı ortak çalışma grubunun hazırlamış olduğu metin, liderlerin onay vermesi halinde ise Ocak ayı içerisinde açıklanacak. Toplantı esnasında ortak politikalar metnine dair pürüzlerin çıkmaması beklenirken, liderlerin toplantı sonrasında açıklanacak bildirilerde temel politikalar metninin yani seçim beyannamesinin açıklanacağı tarih de yer alacak. Liderlerin bizzat ilgilendiği parlamenter sisteme geçiş sürecine dair yol haritasının da ele alınması bekleniyor.

Kamuoyunun merakla beklediği cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu ise 5 Ocak’ta yapılacak toplantıda konuşulmaya başlanacağı öne sürülüyor. Görüşme öncesinde açıklanan metinlerde ‘ortak aday’ vurgusu öne çıkarken, toplantıda çoklu aday konusunun da gündeme gelebileceği belirtiliyor. Liderlerin aday konusuna dair temkinli yaklaşmaları beklenirken, ilk etapta adayın nasıl belirleneceği sorusuna cevap arayacakları belirtiliyor. Ayrıca liderlerin isme dair konuşabileceği bilgileri de kulisleri hareketlendirmiş durumda.

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası, siyasi yasak ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan terör soruşturmasının da gündeme gelebileceği konuşuluyor. İktidarın Suriye ile başlattığı görüşme trafiği ve Meclis’e sunduğu başörtüsü tasarısı da konuşulacak konular arasında yer alacak. İyi Parti, başörtüsü düzenlemesine ilişkin referandum seçeneğinin ortadan kalkması için daha önce kararını kamuoyuna duyurmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı