Ortopedik yapıları ile dikkat çeken oyuncu koltukları

Bilgisayar başında çok fazla vakit geçirenler ve gamerlar için özel olarak tasarlanmış oyuncu koltukları, vücut postürüne uyumlu yapıları ve şık tasarımları ile öne çıkar.

AİLE 19.11.2022, 08:15
1
Ortopedik yapıları ile dikkat çeken oyuncu koltukları
Özellikle bilgisayar başında geçirilen uzun sürelerden sonra çeşitli sırt, bel ve boyun ağrıları yaşanabilir. Bu bölgelerde zamanla çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Rahat olmayan bir koltuk ya da sandalyede oturmak kamburlaşmaya yol açabilir. Bu gibi durumların ortadan kalkmasını sağlayan oyuncu koltukları, farklı model ve renk seçenekleri ile satışa sunulur.

Oyuncu koltuğu modelleri ismini bilgisayarda oyun oynayan gamerlardan alsa da bu koltukları sadece e - spor oyuncuları kullanır diye bir kural yoktur. Gün içerisinde uzun süre bilgisayar kullanan herkesin kullanabileceği bu koltuk modelleri hem tasarımları hem de konforlu yapıları ile en çok tercih edilen çalışma sandalyesi modellerinden biri haline gelmiştir.
Oyuncu koltuğu çeşitleri temel olarak omurilik ile uyumlu bir tasarıma sahiptir. Ergonomik bir tasarıma sahip olan bu koltuklar kullanımları esnasında vücudun belirli bölgelerini destekler. Bel oyuntusu ve kalça kemiklerinin koltukla bütünleştiği bu koltukların boyun bölgelerinde boynun dik durmasını sağlayan boyun yastıkları bulunur. Bu sayede uzun süreli bilgisayar kullanımından kaynaklı olarak oluşan ağrı ve yorgunluk hissi önlenmiş olur.
Bu koltuk modellerinin üretiminde genelde çeşitli kumaş ve metal malzemeler kullanılmaktadır. Kumaş oyuncu koltuğu modellerinin geneli suni deri kaplamadır. Bu modellerin yanı sıra sağ ve sol kısmındaki siboblar kullanılarak şişirilen şişme oyuncu koltuğu modelleri de bulunur. Bu koltuklar kullanıldıktan sonra kolayca havaları alınarak kaldırılabilir. Bu sayede yerden tasarruf sağlanır.

Amortisör ayarına sahip olan bu koltuklar sayesinde koltuğun yüksekliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Oyuncu koltuklarının yüksekliğinin bilgisayarın konumlandırıldığı masanın yüksekliğine göre ayarlanması tavsiye edilir. Ayarlamayı yaparken göz hizanıza ve mouse kullandığınız elin hizasına uygun bir ayarlama yapmanız gereklidir.

Oyuncu koltuğu modellerinin alt kısmında bulunan bölgede döner tekerlekler mevcuttur. Bu tekerlekler ev ve iş yeri gibi alanların düz zeminlerinde rahatça hareket ederek sandalyeden kalkmadan sağa, sola, arkaya ya da öne doğru ilerlemenizi sağlar. Özellikle büyük bir masada çalışıyorsanız ya da çift ekran kullanıyorsanız sağa ve sola dönüşlerinizin konforlu olması gerekir. Kendinizi zorlayarak dönmeniz çeşitli bel ve omurilik sorunlarına neden olabilir. Döner oyuncu koltukları ile böyle problemler yaşamayı engellemiş olursunuz.
Kol desteği de bilgisayar kullanırken konforlu bir duruş için oldukça önemlidir. Sabit kol mekanizmaları farklı fizyolojik yapıdaki insanların ihtiyaçlarını karşılamayabilir. Ayarlanabilir kol boşluğunu kendi rahatınız için ayarlayabilirsiniz. Oyuncu koltuklarının tekerlekleri de sağlam bir yapıya sahiptir. Oturan kişinin ağırlığı ne olursa olsun bu ağırlığı taşıyabilecek bir sağlamlığa sahip olan tekerlekler kolayca hareket edecek yer değiştirme işlemini kolaylaştırır. Klasik koltuklarda oturma süresi 8 saat iken oyuncu koltuğu modellerinde 15 saate kadar herhangi bir rahatsızlık duyulmadan oturulabilir.

Oyuncu koltuğu fiyatları koltuk tasarımı ve modeline göre değişiklik gösterir. Koltuk seçiminde bulunmadan önce farklı ürünlerin özelliklerini detaylı bir şekilde incelemeniz tavsiye edilir. Böylece hem ihtiyaçlarınızı daha net bir biçimde belirleyebilir hem de farklı koltuk modellerini kıyaslama imkanı yakalarsınız. Koltuk seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise seçeceğiniz koltuk modelinin diğer mobilyalarınızla olan uyumudur. Genelde siyah tonlar kullanılarak tasarlanan bu koltuklar farklı renk ve modeldeki mobilyalara uyum gösterir. Hem gözünüze hitap ederek yaşam alanlarınızdaki diğer mobilyalar ile uyumlu olacak hem de konforlu yapıları rahata kavuşmanızı sağlayacak bu koltuk modellerine Koçtaş üzerinden ulaşmanız mümkündür. Bütçenize uyum sağlayacak uygun fiyatlı oyuncu koltuğu modelleri arasından kullanımınız için en doğru modeli seçerek sepetinize ekleyebilir, anında sipariş seçeneği sayesinde kısa bir süre sonra beğendiğiniz modeli kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı