Son Dakika

ÖSYM’den depremzede YKS adaylarına ulaşım ve barınma desteği!

ÖSYM, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ikametlerinin dışında bir sınav merkezine atanmış depremzedelere ulaşım ve barınma desteği sağlayacağını duyurdu.

GÜNDEM 31.05.2023, 23:10
ÖSYM’den depremzede YKS adaylarına ulaşım ve barınma desteği!
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) deprem bölgesinde yaşanan yoğun talep ve sınav merkezi kapasite sorunu nedeniyle önemli bir adım atmıştır. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, depremzedelerin sınavları için ikametlerinin dışında bir sınav merkezine atanmaları durumunda, ulaşım ve barınma desteği sağlanacağı bildirilmiştir.
17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2023 YKS'nda, deprem bölgesindeki sınav başvurularının beklenenden daha fazla olması sebebiyle bina kapasitelerinin aşıldığı ifade edilmiştir. Bu durumda, sınırlı sayıdaki adayların ikamet ettikleri il veya ilçeler dışındaki sınav merkezlerine atanmıştır.
ÖSYM açıklamasında, bu durumda olan adayların ulaşım ve barınma ihtiyaçlarının KYK yurtları başta olmak üzere, Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla AFAD koordinasyonunda karşılanacağı belirtilmiştir. Adaylar kesinlikle mağdur edilmeyecek ve gereksinimlerinin karşılanması sağlanacaktır. Ayrıca, talep doğrultusunda bir refakatçinin de bu imkandan faydalanabileceği ifade edilmiştir.
Ulaşım ve barınma desteğinden yararlanmak isteyen adaylara, 1-2 Haziran tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen başvurmaları istenmiştir. Bu şekilde, adayların gereksinimleri en iyi şekilde karşılanacak ve sınav sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları sağlanacaktır. ÖSYM'nin bu önlemi, adayların sınav sürecinde eşit ve adil bir şekilde değerlendirilmelerini sağlamak amacıyla atılmış önemli bir adımdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı