Son Dakika

Otomobil piyasası durgun: Tarih verildi, indirim bekleniyor

Otomobil piyasası durgunluk yaşıyor. Uzmanlar sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları için tarih vererek kısa da olsa indirim beklendiğini belirttiler.

EKONOMİ 11.09.2022, 11:50
2
Otomobil piyasası durgun: Tarih verildi, indirim bekleniyor
Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki fahiş artış, araç almak isteyenleri zorluyor. Galeri sahipleri uzun süredir araç satışı yapamıyorlar. Araba sahibi olmak isteyene vatandaşlar ise uygun fırsatı bekliyor. Piyasalardaki durumdan galericiler de alıcılar da memnun değil. Vatandaş piyasanın düzelmesini beklerken, galericiler günü satış yapamadan bitiriyor.
Uzmanlar sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında 15 Eylül’den sonra kısa süreli bir dengelenme beklediklerini fakat bu indirimin uzun sürmeyeceğini söylüyor. Olası zamların başlıca nedeni olarak üretim eksikliği gösteriliyor.
Öte yandan araç sahiplerinin tek derdi otomobil fiyatları değil. Vatandaşlar maliyetlere isyan ediyor, özellikle de akaryakıt fiyatlarından şikayet ediyorlar. Akaryakıta bütçe yetiştiremediği için aracını satmak isteyenler bile var.
Aracını satmak için otomobil pazarına gelen bir vatandaş, akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle aracını satmak istediğini söyleyerek, "Akaryakıt fiyatları bir indiriliyorsa, iki arttırılıyor artık yetişemiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı