Oxfordlu matematikçi, Dünya Kupası'nda şampiyon olacak ülkeyi açıkladı

Oxford Üniversitesi, bugün Katar-Ekvador maçıyla ilk santrası yapılacak Dünya Kupası öncesi şampiyonluk tahmini yaptı.

SPOR 20.11.2022, 19:00
3
Oxfordlu matematikçi, Dünya Kupası'nda şampiyon olacak ülkeyi açıkladı
Futbolseverlerin büyük bir heyecan ve merakla beklediği 2022 Dünya Kupası’nda ilk santra bu akşam yapılacak. TSİ 19.00’da ev sahibi Katar,  Fenerbahçe 'nin gol makinesi Enner Valencia'nın forma giydiği Ekvador'u konuk edecek.
A Grubu’nun da ilk maçı olacak bu karşılaşma 80 bin kişilik Lusail Ikonik Stadı’nda oynanacak. 
2022 FIFA Dünya Kupası, 200’den fazla ülkede yayınlanacak. Turnuvanın toplamda 2018 Rusya’da rekor olan 3.6 milyar kişi tarafından izlenme rekorunu kırması bekleniyor.

Dev organizasyonda şu ana kadar 3 milyon bilet satıldı. En çok bilet alan 10 ülke ise Katar, ABD, Suudi Arabistan, İngiltere, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, Arjantin, Fransa, Brezilya ve Almanya oldu. Favorisi bol dev organizasyonda hangi takımın kupayı kaldıracağı merak konusu....

Dünyanın en saygın üniversiteleri arasında en üst sıralarda yer alan Oxford Üniversitesi, dev kupayı kimin kazanacağına dair ihtimalleri sıralayan bir çalışma gerçekleştirdi.
Üniversitenin matematik bölümünde çalışmalarını sürdüren Joshua Bill, grup aşamalarında 1 milyon, eleme turlarında ise 100 bin kez yapılan denemelerin sonunda turnuvayı Brezilya'nın kazanmasının beklendiğini belirtti.

Joshua Bill'in çalışmasında Brezilya'nın finalde Belçika'yı yeneceği öngörülürken, sambacıların yarı finalde Arjantin'i geçeceği belirtildi. Kadrosu yıldızlarla dolu diğer finalist Belçika'nın ise çeyrek finalde Portekiz'i, yarı finalde ise Fransa'yı eleyeceği tahmin edildi. 
İşte Oxford Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre Dünya Kupası'nda ortaya çıkması tahmin edilen görünüm: 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı