“Oy kullanma hakkı alınamaz”

Kocaeli Ticaret Odası Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı, aidat borcu olan üyelerin, üyeliklerinin askıya alınmasına tepki gösterdi.

GÜNDEM 28.07.2022, 07:25
4
“Oy kullanma hakkı alınamaz”
Seçimlere az kaldığını söyleyen Bıyıklı, “Nasıl ki yerel ve genel seçimlerde devlete vergi borcu olanların oy kullanma hakkı ellerinden alınmıyorsa, genel anlamda ticaret odasına aidat borcu olan işletmelerin de oy kullanma hakları ellerinden alınamaz, alınmamalıdır. Aidat borcu bir gün ödenir ama kullandırılmayan oyun telafisi mümkün değildir” dedi.
* Kocaeli Ticaret Odası Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı, Kocaeli Ticaret Odası’na kayıtlı üyelerin aidatlarını ödeyememeleri sebebiyle üyeliklerinin askıya alınmasına tepki gösterdi. Bir basın açıklaması yayınlayan İbrahim Bıyıklı, Kovid-19 salgınına dayalı mücbir sebeple aidat borcu olan üyelerin bu borçlarının affını ve askıya alınmış üyeliklerinin aktif hale getirilmesini istedi. Yakın zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği seçimi ile Kocaeli Ticaret Odası seçiminin olacağını söyleyen İbrahim Bıyıklı, üyelerin seçme ve seçilme haklarının ellerinden alınmaması gerektiğini söyledi.

Kocaeli Ticaret Odası Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı, yakın zamanda yapılacak olan oda ve borsa seçimlerinde üyelerin seçme ve seçilme hakları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ”Kocaeli Ticaret Odası’na da gerekenin yapılması konusunda müracaat ettik. Bilindiği üzere bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de büyük sorunlarla karşı karşıya bırakan Kovid-19 salgını sebebiyle ticaret odası üyelerinin birçoğu finansal problemler yaşadı. Ticaret odamızın mevcut yönetimi salgın süresince üyelerimize yeteri kadar destek olamadı” ifadelerini kullandı.

* Üyeliği dondurulan üyelerin durumuna dikkat çeken İbrahim Bıyıklı, “Oda yönetimi, üyelerimizden normal bir süreçten geçiyormuşçasına aidat ödemelerini tam ve zamanında talep etmiş, ödeyemeyenlerin ise oda üyeliklerini askıya almıştır. Üyelerimizin yaşadıkları sorunlar bir yana, yakın zamanda yapılacak seçimlerde seçme ve seçilme hakkı bakımından oda üyeliğinin aktif olması gerektiği 5174 sayılı Kanun’un 10. maddesinin 2. fıkrasında düzenlenmiş ve mevcut yönetim kendine göre bu hükme dayanarak askıya alma işlemlerini gerçekleştirmiş. Nasıl ki yerel ve genel seçimlerde devlete vergi borcu olanların oy kullanma hakkı ellerinden alınmıyorsa, genel anlamda ticaret odasına aidat borcu olan işletmelerin de oy kullanma hakları ellerinden alınamaz, alınmamalıdır. Aidat borcu bir gün ödenir ama kullandırılmayan oyun telafisi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı