OYAK Renault üretime ara veriyor

OYAK Renault üretime ara veriyor.

EKONOMİ 09.03.2021, 21:00
13
OYAK Renault üretime ara veriyor
Koronavirüs ( Covid-19) salgını Türkiye'de faaliyet gösteren şirketleri olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Son olarak OYAK Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, firmanın üretime 15-22 Mart tarihleri arasında ara vereceğini duyurdu.
Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, elektronik bileşenlerde tedarik sorunlarının OYAK Renault'u etkilediği belirtildi ve, "Bursa’da ürettiğimiz yeni Clio, Clio E-tech ve Megane Sedan'da ve mekanik fabrikamızda en son teknolojileri kullanıyoruz. Bu da fabrikamızı yüksek hacimli elektronik bileşenlere ihtiyaç duyan başlıca üretim tesislerinden biri haline getiriyor" denildi.
Pandemi nedeniyle yaşanan krizin etkilerinin Türkiye'ye de yansıdığını hatırlatan Aoun şunları söyledi:

Gazete Duvar'ın haberine göre, Aoun, aradan sonra üretime planlandığı gibi devam edeceklerini ve piyasadaki oluşabilecek durumlara göre planlarını tekrar revize edebileceklerini belirtti ve ekledi:

"Oyak Renault olarak 15-22 Mart'ta üretime kısa bir ara vereceğiz. Tedarik sorununun üretime etkilerini azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çevik ve esnek üretim kabiliyetimizle, dış kaynaklı krizlerin etkilerini en kısa sürede aşarak üç vardiyada çalışmaya devam edeceğiz."
"Covid-19 pandemisi, küresel otomotiv pazarında talep daralmasını beraberinde getirdi. Bunun yanında, küresel tedarik zincirinde, özellikle de elektronik bileşen tedarikinde görülen sorunlar, üretimi olumsuz yönde etkiliyor.
Doğal olarak, dünya genelinde yaşanan elektronik bileşen arz sorunundan biz de etkileniyoruz. Daha önce birçok krizle karşı karşıya kaldık. Fabrikamızın en güçlü yönü, çevik ve esnek üretim kabiliyetimiz. Bu özelliğimiz sayesinde, hızlı müdahalelerle dış kaynaklı krizleri en etkili şekilde yöneterek, üretime üç vardiya olarak devam edeceğiz." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı