Öz Sağlık-İş yardımlarını sürdürüyor

Öz Sağlık-İş Sendikası, merkezi Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen üyelerine 70 milyon lira nakdi yardımda bulundu.

ÇEVRE 25.02.2023, 04:35
1
Öz Sağlık-İş yardımlarını sürdürüyor
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, ayni ve nakit yardım gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede oluşan ciddi yıkımlar tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Depremin ikinci haftasında bölgelerde incelemelerde bulunan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, depremzede üyeleri ile bir araya geldiklerini ifade ederek, “Üyelerimizden, şube başkanlarımızdan aileleri ile birlikte enkazda kalarak vefat edenler var. Kendileri kurtulup evlatlarını kaybeden, yakınlarını kaybedenler var. Büyük bir felaket yaşadık. 11 ilimizde teşkilatlarımızla bir araya geldik, ihtiyaçlarını gördük. Sendika olarak konfederasyonumuz aracılığı ile AFAD’la organize olduk. Şimdi de deprem illerinde bulunan üyelerimize doğrudan nakdi yardım başlattık. 70 milyon lira değerindeki bu yardım belki yaralarını bütünüyle sarmaya yetmeyecek ama sendikalarının yanlarında olduğunu gösterecek” dedi.

Acil olarak kullanılmak üzere AFAD’a 2,5 milyon lira nakit bağış yapıldığını belirten Sert, hemen yola çıkarılan 15 TIR ve 10 kamyon ayni yardımların depremzedelere ulaştırılıp AFAD ve Öz Sağlık-İş teşkilatları aracılığı ile dağıtımının yapıldığını kaydetti. Sendika olarak üyelerinin tamamının 60 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası ile sigortalandığını hatırlatan Sert, depremde hayatını ya da uzvunu kaybeden üyelere 60 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası tazminatı verileceğini de söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı