Özdağ savcılıkta FETÖ ifadesi verdi: İYİ Parti açıklaması yaptı

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki ‘FETÖ’ iddiasına ilişkin olarak savcılıkta ifade verdi.

GÜNDEM 26.05.2021, 14:40
9
Özdağ savcılıkta FETÖ ifadesi verdi: İYİ Parti açıklaması yaptı
Eski İYİ Parti'li İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki ‘FETÖ’ iddiasına ilişkin olarak ifadeye çağrıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da söz konusu iddialar üzerine Kavuncu hakkında resen soruşturma başlatması nedeniyle Bağımsız Milletvekili Özdağ'ı bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na bilgisine başvurulan kişi olarak ifadeye çağırdı.
Savcılığın, bilgisine başvurmak üzere adliyeye geldiğini belirten ve savcılık ifadesinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özdağ, “Türkiye, son bin yılda karşı karşıya olduğu en büyük iç tehdidi olan FETÖ ile bir mücadele veriyor. Ben FETÖ'nün son haçlı seferi olduğunu düşünüyorum. Türk milletine ve devletine karşı. Ve bundan dolayı bu casusluk ve terör örgütleriyle mücadelenin her planda yürütülmesi gerektiği inancındayım. Ancak bugün yürütülen mücadele, stratejik bir planlamadan çok uzak, eksik ve hatalı bir mücadele. Ama biz siyasette bulunduğumuz yerde bu mücadeleyi sonuna kadar ilk günden beri nasıl sürdürdüysek bundan sonra da öyle süsürdürme kararlılığı içerisindeyiz. Yapılan eksikleri, yanlışları da söylemeye ve Türk milletinin önüne taşımaya devam edeceğiz” dedi.
Ayrıldığı İYİ Parti'nin, Atatürk'e, İstiklal harbine, cumhuriyetin kuruluş felsefesine samimi olarak bağlı, vatansever Türk milletçisi insanlar tarafından kurulduğunu kaydeden Özdağ, “Onların bu samimi inanç ve duygularına ihanet edilmesine bizim isyanımızdır bugün yaşananlar. Paraşütle FETÖ iltisaklılarının partiye getirilmesine müsaade etmeyişimizin, etmek istemeyişimizin sonucudur bugün yaşananlar. Diğer partilerde ne kadar FETÖ'cü olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Biz Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin olduğu yerde ne FETÖ'cü olur, ne PKK sempatizanı ne de başka bir terör örgütüyle iltisaklı olan kişi ve yapılar. Bugüne kadar mücadeleyi nasıl verdiysek bundan sonraki siyasetimizde öyle vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı