Özel’den Erdoğan’a: Kemal Bey’in sorularına yanıt verebilecek misin

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın dün katıldığı yayını anımsatırken cevapları prompterden okuduğunu ifade ederek, "Sen acaba Kemal Bey’in soracağı sorulara yanıt verebilecek misin?" dedi.

SİYASET 29.09.2022, 17:15
2
Özel’den Erdoğan’a: Kemal Bey’in sorularına yanıt verebilecek misin
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özgür  Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam katıldığı yayını anımsatırken cevapları prompterden okuduğunu ifade ederek; "Cesaretin varsa Kemal Bey’in karşısına çıkacaksın. Kanalı, gazetecileri sen belirle. Sen sorularını yine hazırlat, biz gazetecilerin soruduğu sorulara yanıt vereceğiz. Ama sen acaba Kemal Bey’in soracağı sorulara yanıt verebilecek misin? Yok. Orada tutulurlar. Dut yemiş bülbüle dönerler. Hodri meydan" çağrısı yaptı. Özel, dün Nedim Şener ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatıp, "Nedim Şener, sen o gün çıkıp da ‘Ya ben Hrant dosyası üzerine çalıştım, bir şey yazdım ama benim cemaatle, Fetullah Gülen ile bir sorunum yok. Özellikle yurt dışındaki eğitim çalışmalarını önemsiyorum, hatta kendi çocuğumu bile okullarına verebilirim, yaz bunu’ dedin mi, demedin mi? Dedin. Ben bütün kutsalların, değerlerin üzerine bunu söylerim, cesaretin varsa sen de söyle" diye konuştu.Özel’in konuşması özetle şöyle:
Türkiye, hafta başında Mersin’deki bombalı saldırı sonucunda şehit olan polisimize ağlarken ve yararlılarımızın bir an önce şifa bulmasını beklerken tükenmiş, bitmiş ve çareyi bir şehidin üzerinden siyasi rakiplerine saldırmakta bulmuş bir partinin, AKP’nin ne kadar seviyesizleşebileceğine tanık olarak geçirdik bu haftayı. Geldiğimiz noktada birtakım gelişmeler var.
Birincisi şu; dün değindik ama artık bunun net olarak ortaya konması gerekiyor. CHP’nin bundan 11 yıl önce çalışmalarını yaptığı ve bundan 10 yıl önce kamuoyuyla paylaştığı raporda bir isim geçiyor. O isim üzerinden saldırıyı yapan terörist olarak ‘CHP’nin raporunda var’ diyorlar. Bunu çok net olarak söyleyelim; o isim rapor hazırlanırken içeride. Ama daha sonra AKP’nin 4’üncü yargı paketi ile yani Abdullah Öcalan ile görüştükleri, müzakereleri sonucunda verilen kararla cezaevlerinin boşaldığı 4’üncü yargı paket ile salıverilmiş. Ve o salıverilmeden 4 ay sonra raporumuz yayınlanmış. Şimdi bize raporda adı olan kişinin bu saldırıyı gerçekleştirdiğini söylüyorlar. Ve utanmadan, sıkılmadan CHP’nin gazetecisi diye yazıyorlar. Bunu kesin bir şekilde reddettik, lanetledik.
Şimdi bir başka tartışma var basında. Bizim açımızdan fark etmez. O gün gazeteci olarak içeride olduğunu söyleyen ki kendi beyanlarını rapora taşımışız. Ama arkasında durmamışız, sahip çıkmamışız. Şimdi iddia o ki ilk günden beri var. Biz emniyetten açıklama bekliyoruz, beklemeye de devam edeceğiz. Biz İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesi bazen Süleyman Soylu’nun kendi sayfası gibi kullanılsa da İçişleri Bakanlığı’nı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nü önemseriz. İlk günden beri bize gelen bilgi, aslında saldırgan o değil, parmak izi tutmadı, bir başkası saldırgan. Ama biz buna hiç sığınmadık. Raporda adı geçiyorsa sonradan Süleyman Soylu’nun ifadesi şu; 2013 yılında PKK’ya katıldı diyor. Rapor yazılırken değil, sonrasında. Teröristse, terör örgütü mensubuysa fark etmez. Saldırıyı yapan oymuş, değilmiş… Bizim meselemiz CHP’nin terör ile arasına koyduğu mesafe ve terörü kınamaktır. Ama bütün her şeyi CHP’li terörist, CHP’nin gazetecisine oturtanlar dün Mersin’den gelen bütün bilgiler, saldırganın o olmadığı noktasındaydı, artık bir açıklama yapmak durumundalar. Saldırgan o çıksa da çıkmasa da pozisyonumuz değişmez. O günden bugüne bir isim ve bir resim ve burada yer alan bir ifade üzerinden CHP’ye saldıranlar tek argüman olarak bunu koyanlar ne diyecekler bir ona bakacağız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı