Son Dakika

“Özgün ve yenilikçi bir protokol hazırladık!”

Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, kamu çerçeve protokolünün perde arkasını gazetemize anlattı…

EKONOMİ 07.06.2021, 04:35
14
“Özgün ve yenilikçi bir protokol hazırladık!”
Geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanlığı’na sunulan ve 700 bin kamu işçisini ilgilendiren ‘Kamu Çerçeve Protokolü’nün perde arkasına Millî Gazete ulaştı. Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, Türk-İş ile ortak hazırladıkları protokolün özgün ve yenilikçi bir vizyon ile hazırlanıp sadece kamu işçilerini değil tüm işçileri kapsadığını kaydetti.
Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, kamuda 700 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, Çalışma Bakanlığı’na geçtiğimiz hafta Türk-İş ile ortak olarak sundukları ‘Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün hazırlanma sürecinin perde arkasını gazetemize anlattı.

Protokolün hazırlanmasında özgün ve yenilikçi bir vizyon geliştirdiklerini belirten Yıldız, “Protokol 2 aylık bir süreçtir bizim gündemimizde. Protokolün hazırlanması konusunda neredeyse hiçbir ayrışma yaşanmadı. Çok olumlu, hızlı ve homojen bir süreç işledi. Bu anlamda bizi bununla ilgili görevlendiren ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Hazırlanan çerçeve protokolünü üç ana başlık altında hazırladıklarını kaydeden Yıldız, “Birincisi ücret zammı, taban ücret gibi makroekonomik konular. İkincisi işkollarının kendi sorunlarını ve önerilerini yer verdik. Üçüncü bölümde ise çalışma hayatının genel konularına yer verdik. Böylece bu protokolümüz sadece kamudaki 700 bin işçiyi değil, milyonlarca işçiyi kapsayan bir protokol haline geldi” diye konuştu.

Sürecin bundan sonraki işleyişi ile ilgili de bilgi veren Yıldız, “Biz ortak taleplerimizi sunduk. Bakanlık ve TÜHİS bu taleplerimiz üzerinde bir değerlendirme yapıp karşı tekliflerini oluşturacaklar. Bunun üzerine kararlaştırılan bir takvim içinde müzakereler yapılacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı