Son Dakika

Özgür Demirtaş; Bu açıklamalar altın yatırımcılarını endişelendirir

Ekonomist Özgür Demirtaş, Macron'un açıklamalarının altın yatırımcılarını endişelendirebileceğini ifade etti.

EKONOMİ 10.06.2021, 23:10
6
Özgür Demirtaş; Bu açıklamalar altın yatırımcılarını endişelendirir
Ekonomist Özgür Demirtaş, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un gelişmiş ülkelerin altın rezervlerinin bir kısmını satarak Afrika ülkelerine yardım etmelerini istemesini değerlendirdi. Demirtaş, "Macron'un açıklamaları altın yatırımcılarını endişelendirir" dedi. 
Sosyal medya üzerinden Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarını değerlendiren Ekonomist Özgür Demirtaş, "Bu tip yardımlar her zaman iyidir ama halka açık olarak bunları konuşmak finansal piyasalar açısından çalkantı yaratabilir. Öncelikle şöyle bir bilgi vereyim, IMF aracılığı Afrika bölgesine yardım 34 Milyar Dolar seviyesinde." ifadesini kullandı.
Özgür Demirtaş, açıklamaları şu şekilde;
Size yine önemli bir gelişme hakkında bilgi vermek istiyorum. Fransa Cumhurbaşkanı bugün ilginç bir çıkış yaptı ve Gelişmiş Ülkelerin Altın rezervlerinin bir kısmını satarak Afrika ülkelerine yardım etmelerini istedi.
Bu tip yardımlar her zaman iyidir ama halka açık olarak bunları konuşmak finansal piyasalar açısından çalkantı yaratabilir. Öncelikle şöyle bir bilgi vereyim, IMF aracılığı Afrika bölgesine yardım 34 Milyar Dolar seviyesinde.Fransa'nın şu andaki Altın rezervleri de şu şekilde:
Macron ise G7 ülkelerine 100 Milyar Dolarlık altınnın IMF yolu ile Afrika ülkelerinin kullanımına açılmasını istiyor... Bu elinde Altın tutan yatırımcıları endişelendirebilir. Ancak tarihe baktığımızda bu tipte satışların negatif yönde bir etkisini çok görmüyoruz.
Aynı anlarda ABD Başkanı da Dünya'ya aşı bağışlayacağını söyledi... Pandemi sınırlardan bağımsız olarak bir bölgedeki insanların rahatsız olmasının rahat yaşadığını sanan insanların, gün gelip, sorunu olacağını kanıtladı. 
Keşke bu tip yardımları yapmak için Dünya'nın büyük bir salgın ile vurulması gerekmeseydi... Herkese sevgiler."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı