Özgür Demirtaş enflasyonu çok çarpıcı anlattı! Kumbaraya atılmaz

Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş 'enflasyonu' tarif ettiği videosunda çok çarpıcı bir öneride bulundu. Özgür Demirtaş, "Enflasyonu olan para birimi kumbaraya atılmaz kardeşim." dedi.

EKONOMİ 06.10.2022, 21:00
2
Özgür Demirtaş enflasyonu çok çarpıcı anlattı! Kumbaraya atılmaz
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş enflasyona ilişkin çarpıcı bir yorumda bulundu. TÜİK’e göre, Türkiye’de yıllık enflasyon oranı %83.45 iken ENAG’a göre yıllık enflasyon oranı %186.27 olarak kayıtlar geçmiş durumda.
Artan enflasyon karşısında alım gücü günden güne düşerken market, pazardaki fiyatlar el yakıyor. Artan enflasyona ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulunan Ekonomist Özgür Demirtaş vatandaşa tavsiyede bulundu. Demirtaş, “Enflasyonu olan para birimi kumbaraya atılmaz.” dedi.
Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın enflasyona ilişkin kısa yorumu şöyle:

“Enflasyonu olan para birimi kumbaraya atılmaz kardeşim. Çünkü kumbaraya attığınız her bir para birimi yani enflasyonu varsa Türk Lirası gibi her saniye değerini kaybediyor. Yani şakayla karışık şöyle söyleyeyim; kumbaraya o parayı atmak yerine her ay 152 lira, kalkıp o 152 lirayla çamaşır suyu alsanız, evinizde de bir tane oda varsa o çamaşır sularını oraya koysanız, bu arada niye çamaşır suyu diyorum, niye gıda ürünü demiyorum? Çünkü gıda ürünleri bozuluyor. Hani çamaşır suyunun bozulmayacağını varsayalım. Emin olun 7 yıl sonra o biriktirdiğiniz çamaşır sularını 12 bin 800 liradan çok çok daha fazla satarsınız. Dediğim gibi, çünkü enflasyon.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı