Özgür Demirtaş, Erdoğan’ın ‘konut müjdesi’ni yerden yere vurdu

Türkiye’nin önde gelen finans uzmanlarından Özgür Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün açıkladığı ‘konut müjdesi’yle ilgili düşüncelerini paylaştı.

EKONOMİ 10.05.2022, 11:10
5
Özgür Demirtaş, Erdoğan’ın ‘konut müjdesi’ni yerden yere vurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk defa ev sahibi olacaklara düşük faizle ev sahibi olma imkanı sunacaklarını açıkladı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararını sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi.
Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konut almak isteyen vatandaşlara konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketin devreye gireceğini duyururken "Tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyona kadar değere sahip 1. el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlıyoruz." dedi.
Sabancı Üniversiyesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş kendi Twitter hesabından Erdoğan tarafından alınan bu kararın ülke ekonomisine çok daha büyük zararlar vereceğini ifade etti.
Demirtaş yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı
“1) Açıklanan resmi enflasyonun %70 olduğu, 2) UCUZ krediyle ŞİŞİRİLEN ev fiyatlarından insanların yandığı bir ortamda, Siz kalkıp 0.99% faizle bedavaya çuval çuval TL dağıtırsanız: Yukarıda saydığım her şeyi daha da BERBAT yaparsınız. Daha yanlış bir politika düşünemiyorum”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı