Özgür Demirtaş gerçeği açıkladı: Çok fena sıkıştılar

Finans uzmanı Prof.Dr. Özgür Demirtaş Fed’in aldığı son faiz kararlarını ve Fed’den gelen açıklamalarla ilgili “Çok fena sıkıştılar” ifadesini kullandı.

EKONOMİ 27.08.2022, 16:45
1
Özgür Demirtaş gerçeği açıkladı: Çok fena sıkıştılar
Prof.Dr. Özgür Demirtaş küresel ekonomi üzerine yaptığı açıklamada Fed’in faiz kararlarını değerlendirdi. Demirtaş Fed için “Çok fena sıkıştılar” yorumunu yaptı.
Türkiye’nin en çok tanınan ekonomi ve finans uzmanlarından Prof.Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya üzerinden ABD Merkez Bankası’nın son hamlelerini değerlendirdi.
FED başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole sempozyumunda yapacağı konuşma merakla bekleniyordu. Powel enflasyon karşısında alınacak tedbirlerle ilgili “Acı verici olabilir” diye konuştu. Powel’ın bu açıklamasını değerlendiren Özgür Demirtaş “Powell’ın tek bir cümlesi Dünya borsalarını alt üst etti. Pain is coming!” dedi.

Demirtaş bir takipçisinin “resesyona girmeyi göze alır mı Fed faizleri %4 e kadar çekebilirler mi” sorusuna da “Çok fena sıkıştılar: Bir yandan enflasyonu dengelemek için sıkılaşmak zorundalar. Bir yandan işsizlik artışı verileri aksini istiyor. Bir yandan da tipik politikacılar bu sonbahardaki seçim için gevşeme bekliyor” şeklinde cevap verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı