Özgür Demirtaş iflası açıkladı! Acil deyip 'altın tüyo'yu verdi

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş Türk ekonomisinin kanayan yarasına dikkat çekti. faiz enflasyonun sebebidir’ teorisinin iflas ettiğini söyleyen Özgür Demirtaş yapılması gerekeni açıkladı.

EKONOMİ 17.07.2022, 20:30
3
Özgür Demirtaş iflası açıkladı! Acil deyip 'altın tüyo'yu verdi
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş yine AK Parti iktidarının ekonomi yönetim tarzına yönelik çıkışıyla gündeme geldi.
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş AK Parti hükümetine yönelik hem eleştiri ve hem çağrıda bulundu. İktidar temsilcilerinin ‘faiz enflasyonun sebebidir’ teorisinin iflas ettiğini vurgulayan Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faizleri de kasti olarak düşürdüğünü savundu.
Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya platformu Twitter hesabından faizlerin düşürülmesiyle gerçek piyasa faizlerinin, dolar kuru ve enflasyonu patlattığını söyledi.
Türkiye’nin Kredi Risk Primi (CDS) 14 Temmuz 2022 itibarıyla 900,78 olarak belirlendi. 2013 yılının nisan ayında CDS primi 119 seviyesindeydi… Bu da son 14 yılın en yüksek seviyesi oldu.
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye’nin CDS priminin bu denli korkunç seviyeye ulaşmasına da dikkat çekerek, “Hükümetin acilen CDS rakamlarına bakması şart.” çağrısında bulundu.
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya takipçisinin, ‘faizi artırsalar tekrar eskiye dönebilir miyiz’ sorusuna ise, “Faiz arttırımı tek başına bir çözüm değil. Sadece dış kanamayı durdurup zaman kazandırır. Acilen 10 yıldır esamesi okunmayan yapısal reformlara girişilmeli.” şeklinde cevap verdi.Özgür Demirtaş'ın Twitter hesabından paylaşımı şöyle:
İlginizi Çekebilecek İçerikler:
Özgür Demirtaş 'Allah aşkına' diyerek hükümete resmen reçete yazdıÖzgür Demirtaş, The Economist'teki acı tabloyu paylaştı: TL paramparça Necmettin Batırel bu kez güldürecek! Enflasyonu Özgür Demirtaş büyüttü
“Hükümetin: “Faiz enflasyonun sebebidir” şeklinde dünya tarihinde duyulup kabul görmemiş teorisi iflas etti. Kasti olarak düşürülen Merkez Bankası faizleri:
1) Hem gerçek piyasa faizlerini,2) Hem doları3) Hem enflasyonu patlattı.
Hükümetin acilen CDS rakamlarına bakması şart.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı