Özgür Demirtaş’ın dolar endeksi tahmini karıştırıldı! Korkmayın, sabır

Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş dün yaptığı dolar endeksi tahmini bazı vatandaşları panikletti, korkuttu. Prof. Dr. Özgür Demirtaş dolar endeksi çıkışı sonrası bugün yeni bir açıklamada bulundu.

EKONOMİ 04.11.2022, 17:10
2
Özgür Demirtaş’ın dolar endeksi tahmini karıştırıldı! Korkmayın, sabır
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş dün yaptığı sosyal medya paylaşımda dolar endeksi* için bir tahminde bulunarak, “Dolar endeksi denen endeks 2000’li yıllardaki rekorunu kıracak…” demişti. 2000’li yıllarda dolar endeksi 120’li seviyelerindeydi…
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın dolar endeksi tahmini sonrası kendisine çok sayıda yorum geldiğini söyledi. Bunun üzerine bir açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya platformu Twitter hesabından hem yazılı paylaşımda hem videolu paylaşımda bulunarak dolar endeksi için bir değerlendirmede bulundu.
Özgür Demirtaş’ın dolar endeksi tahmini sonrası yaptığı değerlendirme şöyle;
*Dolar endeksi; doların belli başlı para birimlerine göre (TL dışında) ağırlık ortalama bir değeridir.
“Sevgili arkadaşlar, Dolar endeksi twitim hakkında (özellikle Kriptocu arkadaşlar) çok yazılmış. Ben de size daha detaylı yazmak istiyorum. Ülkemizde Finansal okur yazarlık az olduğu için Dolar endeksini, Dolar/TL ile karıştıranlar var.
Dolar endeksi Doların, Euro-Pound-Yen-Franc-Krona ve Kanada Dolarına karşı ağırlıklı ortalama değeridir. Son zamanlarda çok arttı bu endeks. Yani Dolar bu para birimleri karşısında değerlendi. 2000’li yıllarda 119-120 li seviyeleri görmüştü.
Yine o seviyelere yaklaşıp kırabilir dediğim zaman riskli varlıklara yatırım yapanlar haliyle korkmuşlar. Ama korkmaya gerek yok. Çünkü: Dolar endeksi bu kadar yükseldi evet ama zamanı geldiği zaman da düşmeye başlayacak. ABD sürekli faiz arttıracak değil.
Bu endeks 2000’lerdeki seviyelerine yaklaşıp, ya da kırıp, enflasyon üzerinde gerekli baskıyı oluşturduktan sonra elbet birgün dönecek. Sabır lütfen. Herkese sevgiler.
Bir de son not: Riskli varlık demek adı üstünde riskli demek… Kripto paraların her zaman dediğim gibi %90-95’i de çöp olacak. Önemli olan Blockchain devrimini doğru yansıtan yatırımlarda olmak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı