Özgür Demirtaş’ın dolar tahmini korkuttu: Rekor kıracak

Özgür Demirtaş Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla dolar endeksinin geleceği seviyeyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Demirtaş endeksin 22 yıl sonra yeni bir rekor kıracağını belirtti.

EKONOMİ 03.11.2022, 16:35
7
Özgür Demirtaş’ın dolar tahmini korkuttu: Rekor kıracak
Türkiye’nin en çok tanınan finans uzmanlarından olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden bir dolar tahmininde bulundu. Demirtaş dolar endeksinin uzun yıllar sonra yeni bir rekor kıracağını öngördü.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş Twitter üzerinden Dünya ve Türkiye’deki ekonomik gelişmeler ve haberlerle ilgili düşüncelerini paylaşmaya devam ediyor. Twitter’da milyonlarca takipçisi bulunan Demirtaş ABD’deki enflasyon neticesinde artırılan faizlerle beraber dolar endeksinin yükselmeye devam edeceğini ileri sürdü. Demirtaş dolar endeksinde yeni bir rekor beklediğini ifade ederken “Tahminimi yazayım: Dolar Endeksi denen endeks 2000’li yıllardaki rekorunu kıracak” iddiasında bulundu.

Dolar endeksi nedir?
DXY yani dolar endeksi, doların diğer para birimleri karşısındaki duruşunu ifade eden uluslararası finansal bir değerlendirme endeksidir. ABD doları diğer para birimlerine kıyasla "güç" kazandığında endeks yükselir. Sepette yer alan para birimleri genellijle ABD ticaret ortaklarının para birimlerinden oluşur. Yani dolar endeksi bize Euro, Japon Yen'i, İngiliz Pound'u, Kanada Doları, İsviçre Frangı ve İsveç Kronu'ndan oluşan ve tüm dünyada işlem gören 6 farklı para birimi karşısındaki doların değeri göstermektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı