Özgür Demirtaş'tan, Bakan Nebati'ye kötü haber: Zaman kaybı, çalışmaz!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edileceğini açıkladı. Dün yapılan bu açıklamanın ardından ekonomist Özgür Demirtaş'tan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

EKONOMİ 10.06.2022, 19:30
4
Özgür Demirtaş'tan, Bakan Nebati'ye kötü haber: Zaman kaybı, çalışmaz!
Önceki açıklamalarında "Türkiye’de ekonomi yönetiminin enflasyonu düşürmek için sert tedbirler almak yerine büyümeyi tercih ettiğini" ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar" açıklamasını yapmıştı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün akşam saatlerinde "yeni adımlar duyurulacak" demişti. Bakanlığın "yeni adımı", "Gerçek kişilere sunulmak üzere gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplanmasına başlanması" oldu. Açıklamadan önce 16,76 TL seviyesine kadar gerileyen dolar Bakanlığın "GES" açıklamasından sonra 17,20 TL'ye yükselmişti.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından kamuoyunda GES'in tam olarak ne ifade ettiğine dair birçok yorum yapıldı. 
Konuyla ilgili tartışmalar hâlâ devam ederken bir açıklamada ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi. Kişisel Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:
İşe yaramaz. Ekonomik problemleri çözmez. Zaman kaybı. Her zamanki gibi Zihni Sinir proje. Her zamanki gibi yandan dolanma. Çalışmaz… Türkiye’nin acilen ekonomik kurallara geri dönmesi, Merkez Bankasını bağımsız hale getirmesi ve yapısal reformlara girişmesi lazım.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı