Özgür Demirtaş’tan Batırel’e ders gibi sözler! Kriterlerini sıraladı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Necmettin Batırel’in “Cumhurbaşkanı yakışıklı, uzun boylu olmalı” ifadelerine karşılık olarak, Artık ne dediğini bilmiyor. Ben daha önemli maddeler sıralayayım.” dedi.

GÜNDEM 27.10.2022, 18:20
Özgür Demirtaş’tan Batırel’e ders gibi sözler! Kriterlerini sıraladı
Prof. Dr. Özgür Demirtaş geçtiğimiz yıllarda kendisi ile katıldığı CNN Türk canlı yayınında yaptığı ‘dolar’ çıkışıyla gündeme gelen Necmettin Batırel’in hayalindeki cumhurbaşkanını tarif ederken kullandığı ifadeleri eleştirdi.
Türkiye yazarı Necmettin Batırel, sosyal medya platformu Twitter hesabından yayınladığı mesajda cumhurbaşkanı adayıyla ilgili kriterlerini sıraladı. Necmettin Batırel, paylaşımda “Cumhurbaşkanı yakışıklı, uzun boylu, hitabeti güçlü, bakışları ezici, konulara tam hakim, güleryüzlü, çalışkan, azimli ve ileri görüşlü olmalı. Şebek gibi sırıtan, çirkin, yalancı, konuşmaktan aciz, sürekli iftira atan düşmanların safında yer alan olmamalı. Acaba kim olmalı.” ifadesini kullanmıştı.
Necmettin Batırel, dünkü paylaşımda ise Türkiye'de ekonomik kriz ve açlık olmadığını ileri sürerek kanıt olarak da insanların göbekli olmasını göstermişti. 
Özgür Demirtaş ise Necmettin Batırel’in ifadelerinin ardından sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Tabii burada beyefendi artık ne dediğini bilmiyor. Ben daha önemli maddeler sıralayayım..” dedi.
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kendi cumhurbaşkanı adayı kriterlerini şöyle sıraladı:

Özgür Demirtaş, Necmettin Batırel’in cumhurbaşkanı adayı kriterlerine ithafen yaptığı paylaşımının devamında, “Sayın Batırel: Dizi filme kızların sevgilisini veya basket maçına beşinciyi almıyorsunuz. Devleti daha da ileri götürebilecek, dışarıda gıpta ile izlenecek politikalar üretecek, enflasyonu yenip alım gücünü arttıracak lider arıyorsunuz…” ifadelerini kullandı. 
“Yabancı Dil Bilmeli,Üst düzey eğitim almış olmalı,Matematik ve analitik zekası üstün olmalı,Yurtdışını görmüş avucunun içi gibi biliyor olmalı,Çatır Çatır diplomasiden anlamalı ve yapmalı,Türkiye’yi, dil, din, köken, mezhep üzerinden bölüp yönetmemeli,Etrafını kendinden bile daha zeki insanlar ile donatmalı,Teknolojiyi yakından takip etmeli,Siyasetçi değil devlet adamı olmalı,
Uzun vadeli Plan yapmalı,Çevre ülkeler ile geçinmeli,Ülkenin tarihi ile kavga etmemeli,Cumhuriyetin kurucularına hakaret etmemeli, saygılı ve kibar olmamalı,Jilet gibi beyefendiliği Ve kibarlığı zayıflık olarak algılamamalı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı