Özgür Özel kadrosunu açıkladı! Kurultaya adım adım giderken

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, 4-5 Kasım’da gerçekleşecek kurultay kadrosunu açıkladı.

SİYASET 03.11.2023, 03:10
4
Özgür Özel kadrosunu açıkladı! Kurultaya adım adım giderken
CHP’de gözler 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Büyük Kurultay’a beklenirken CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, kadrosunu açıkladı.  Sözcü TV’de gazetecilerin sorularına yanıt veren Özel, kadrosu hakkında şunları söyledi.

“Yalçın Karatepe PM listemizde olacak. Selin Hoca (Sayek Böke) ve Yalçın Hocanın (Karatepe) yanında, Türkiye’de şu anda en yüksek puanlarla girilen, çok istenen bir üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin aktif dekanı, maliye politikalarımızın başında olacak. Bilim, yönetim kültür platformunda, 180 ülkeye ihracat yapan bir elektronik şirketinin düne kadar AR-GE departmanının başında, 40 yaşında pırlanta gibi, Türkiye’nin gözbebeği birisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bilim, teknoloji, AR-GE ve inovasyondan sorumlu genel başkan yardımcısı olacak.
Milli savunma politikalarını bomboş bıraktı ya parti yıllardır… Bir emekli tümamiral, milli savunmadan sorumlu genel başkan yardımcısı olacak. Bu 5-6 isim son derece kıymetli isimler. İlhan Uzgel, dış politikadan sorumlu parti meclisi meclis üyemiz, genel başkan yardımcımız olacak. Cumartesi günü kazanırsam Pazar günkü listemde, eğer uygun görürse Namık Tan’a da teklifte bulunurum.”
CHP Milletvekili Gürsel Erol'un değişimden yana olanlara 'fırsatçı' demesi üzerinde açıklamalarda bulunan Özel, “O ifadeler olacak bir şey değil. O küçük gören dil, hakir gören dil, hakaret eden dil, doğru bir dil değil. Ben o dile cevap vermem. Çünkü Gürsel Erol benim abimdir. Bana birkaç kez kızdı, birkaç kez küstü, birkaç kez barıştı. Gürsel Erol yoğun duygular yaşayan, tansiyonu yükseltmeyi seven, bilen birisidir. Ben o laflarla meşgul olmam. Fırsatçılık, ne fırsatçılığı? Ticaret mi yapıyoruz?
Fırsatçılık demek, meseleyi Cumhuriyet Halk Partisi’ni AK Parti’leştirmek, MHP’leştirmek anlamına geliyor. Bu doğru bir şey değil. Bu partide parti içi demokrasi var. Her üyenin böyle bir hakkı var. Bu son derece meşru, son derece demokratik bir haktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
Namaz Vakti 02 Aralık 2023
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 12:33
İkindi 15:08
Akşam 17:29
Yatsı 18:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı