Özgür Özel, “Soylu dosyasını” açtı

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki dosyayı açıkladı. Özel, Emin Şen isimli kişinin Jandarma ve Emniyet’in resmi hesaplarını kullandığını iddia etti.

SİYASET 13.01.2023, 04:35
Özgür Özel, “Soylu dosyasını” açtı
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında olduğunu söylediği dosyayı açıkladı. Dosyada yer alan kişilerin FETÖ ile iltisaklı olduğunu söyleyen Özel, Soylu’nun danışmanı olan Emin Şen’e ait ve ortak olduğu şirketlere ciddi meblağlarda ihalelerin verildiğini aktardı. Özel, Emin Şen isimli kişinin Jandarma ve Emniyet’in resmi hesaplarını kullandığını iddia etti.
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında olduğunu söylediği ve “başına bir şey gelme” ihtimaline karşı üç kişiye daha verdiğini ifade ettiği dosyayı TBMM’de açıkladı. Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görev yaptığı bakanlıklarda Emin Şen’in şirketlerine ciddi meblağlarda ihaleler verdiğini iddia etti.

Özel, İçişleri Bakanı Soylu’nun “Ebabiller” isimli 8 bin kişilik troll ordusu olduğunu söylerken, başında ise bakan müşaviri olduğunu açıkladığı Emin Şen’in yer aldığını dile getirdi. Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu ticareti hakkında iktidarı eleştirmesi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın yaptığı açıklamayı da Emin Şen’in attığını iddia etti.

İçişleri Bakanlığı, Özgür Özel’in basın toplantısı sürerken, Emin Şen’in bakanlık müşaviri görevini yürütmediğini açıkladı. Söz konusu açıklamaya rağmen İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde “Emin Şen” sayfasının bulunduğu ve Şen’in bakan danışmanı olduğu yer alıyordu. Ayrıca Özel, “Emin Şen, hem Jandarma Genel Komutanlığı hem de Emniyet Teşkilatı’nın sosyal medya hesaplarını yönetiyor. Emin Şen’in cep telefonunda kaç tane hesap var bilinmez ama Jandarma Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tweet’lerini aynı telefondan atacak yetkisi var” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı