Özgür Özel yeni AKP’li Mehmet Ali Özgür’e fena patladı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçmesine sert sözlerle yüklendi. Özel, “RTÜK üyeliği için silah arkadaşlarını satan birinin U dönüşüne şahitlik ediyoruz.” dedi.

GÜNDEM 11.10.2022, 20:40 12.10.2022, 10:05
14
Özgür Özel yeni AKP’li Mehmet Ali Özgür’e fena patladı

Geçtiğimiz yıl CHP'den istifa ederek Memleket Partisi’ne katılan Mehmet Ali Çelebi, geçtiğimiz aylarda da Memleket Partisi’nden istifa ettiğini açıklamıştı. AK Parti’ye katılacağı gündeme gelen Çelebi, iddiaları yalanlamıştı. Mehmet Ali Çelebi, bugün AK Parti’ye katıldığını açıkladı. Çelebi'ye rozeti yarın AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan takacak. Çelebi'ye tepkiler çığ gibi büyürken, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel sert sözler sarf etti. 
Özgür Özel, “Çelebi parti değiştirince basın mensubu bana soru sormuştu. Ben de demiştim ki saray operasyonlarıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünü kesemezler. O dönemde tepkiler gösterdiler. Ne saray operasyonu diye. Nereye geldik günün sonunda? Al sana saray. Çok üzücü bir şey. Çok seveni kalmadı. Yapılan işe herkes üzülüyor. 3 aydır RTÜK'te bir üyelik boş. Milletvekili sayısına göre dağıtılıyor. Düne kadar ki sayılara göre o üye İYİ Parti'ye düşüyor. 3 aydır RTÜK başkanı olacak saray zebanisi meclise yazıp, yeni RTÜK üyesini seçin demiyor. Dese İYİ Parti'ye gidecek. O sırada birileri mezata çıkmış, arıyor.” ifadelerini kullandı. 
Özgür Özel sözlerine şöyle devam etti:
'”Yarın öbür gün Kemal Bey de Veli Bey de bunu anılarında yazar, biz de yazarız.” diyen Özgür Özel, “Biz gencecik bir teğmenin bir kızı sevmişti. AK Parti'yle FETÖ ortaklaşa kumpasla o teğmeni cezaevinde tutuyorlardı. O teğmen evlenmek istiyordu. 'Nikah şahidini nereden bulurum’ diyordu. Kemal Bey ve Veli Ağbaba ile cezaevine gittik. Biz; bu bayrak, bu vatan, bu toprak için yemin içmiş bir teğmenin nikahına şahitlik etmiştik. Bugün bir RTÜK üyeliği için silah arkadaşlarını satan birinin ‘U’ dönüşüne şahitlik ediyoruz. Siyasetin bu tarafı da yaşanılmayası bir taraf ama hepimiz bundan ders alıyoruz. Allah kimseyi Mehmet Ali Çelebi ve buna tenezzül eden AK Parti'nin durumuna düşürmesin.” ifadelerini kullandı.
“Acaba şöyle etine dolgun bir şey bulup da partiye kazandırabilir miyim diye düşünüyor birileri. O hesabın o pazarlığın adı bugün Mehmet Ali Çelebi olmuş arkadaşlar. Yarın yazıyı yazarlar. RTÜK üyeliği gider. Mehmet Ali Çelebi bir RTÜK üyeliği karşısında birlikte mücadele ettiği, görev yaptığı kumpaslarla hapis yattığı, bazılarının hayatını kaybettiği silah arkadaşlarını bu süreçte satmıştır. Mehmet Ali Çelebi'ye başarılar diliyorum. Atatürk'e idam fermanı çıkaran Vahdettin'in savunucularıyla Vahdettin'in savunucularının partisinde kendisine başarılar dilerim. Mehmet Ali Çelebi'ye yerel seçimlerde üç beş kişinin kafasını karıştırır mı acaba diye Osman Öcalan'ın ayağına TRT kameramanı, muhabiri yollayanların partisinde başarılar dilerim. Kendisini haksız yere bir sürü komutanıyla birlikte hapishaneye dama sokan partinin siyasetçileriyle başarılar dilerim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı