Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye: 7 Haziran sonrası düğmeye bastılar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

GÜNDEM 11.06.2021, 01:20
5
Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye: 7 Haziran sonrası düğmeye bastılar
7 Haziran seçimlerini hatırlatan Özel, ''Seçim sonrası düğmeye bastılar'' ifadelerini kullandı. 

Özel şöyle konuştu: ''Cumhurbaşkanı dün dedi ki ‘ülkemizin üzerine belirsizlik karabulutları çöktürülmeye çalışıldığı, Terör örgütleri eliyle siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığı 7 Haziran seçimlerinin asla unutulmaması gerekiyor’ dedi. Duyan da 7 Haziran seçimlerine terörün gölgesinde gidildi, sandıkların başında da terör örgütleri durdu ve bu sonuç çıktı sanacak. 7 Haziran’dan önce yaşanan tek terör faaliyeti seçimlerden iki gün önce Diyarbakır’daki bir mitingde patlayan bir bomba ve ölen 5 kişidir. Ondan önce Türkiye’de seçim güvenliğini tehdit edecek hiçbir şey yoktur. 7 Haziran’a CHP’nin diğer 2 muhalefet partisi tarafından da takip edilen, adeta örnek alınan vaatleri ve seçim beyannamesi damga vurmuştur.
7 Haziran’a giderken CHP ‘Taşerona kadro’ dedi. Bugün kadroya kavuşmuş bütün taşeron işçilere hatırlatmak lazım. CHP o seçimde emekliye 2 maaş ikramiye dedi. Veremezsiniz diyenler 1 Kasım’da biz de vereceğiz dedi. CHP 900 TL’lik asgari ücretin 1500 lira olmasını söyledi. Tayyip Erdoğan yapamazsınız deyip Kasım’da ben de yapacağım demişti. CHP çiftçiye 1,5 liraya mazot dedi.'' 

Özel, ''Terörün olmadığı, bombaların patlamadığı ve bu gidişatın AKP’yi götürdüğünün görüldüğü bir seçimdi. Ak Parti çoğunluğu kaybetti. Hangi güçlerse düğmeye bastılar. Devlet Bahçeli’nin düğmesine… O güne kadar sert muhalefet partisi MHP ve lideri Bahçeli, seçimden başarılı çıkıp 80 milletvekiliyle geldi, AK Parti çoğunluğu kaybetti. AK Parti’yi indirmek en önemli vatan göreviydi ama indirmeyeceğim dedi'' diye konuştu. 
Özel ayrıca açıklamasında ''Koalisyon kuralım, kurmayacağım dedi. Sen kur destekleyelim dedik istemem dedi. Tek başına azınlık hükümeti kur sen başbakan ol destekleyelim dedik istemem dedi. Seçimleri tekrar edelim Erdoğan geri gelsin dedi. 7 Haziran 1 Kasım arası her gün bir yerde bir bomba patladı. Tüm terör örgütleri harekete geçti. AK Parti ölçtürüyoruz, oylarımız yükseliyor dedi. 80 vekille gelmiş MHP 40’a düştü AK Parti ülkenin başına yeniden üşüştü'' ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı