Öztrak'tan AKP'ye çok sert sözler: "Azdırdığı enflasyona yetişemiyor"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak ekonomide yaşanan köü gidişatı ve yapılmaya çalışılan algı oyunlarına değindi.

SİYASET 12.09.2022, 19:55
1
Öztrak'tan AKP'ye çok sert sözler:
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşına geçti.
Sözlerine Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl, Piyade Uzman Çavuşlar Fatih Kalkan, Harun Yıldırım ve Savaş Borlu için başsağlığı dileğinde bulunarak başladı.
Faik Öztrak hükumeti ekonomi politikaları üzerinden hedef aldı. Vatandaşın durumunun kötü olduğunu dile getiren CHP sözcüsü, açıklanan işsizlik oranlarının gerçeği yansıtmadığını, işsizliğin giderek arttığını dile getirdi. Öztrak "Gerçek işsiz sayısı Temmuz’da 781 bin kişi artarak, 8 milyon 415 bine çıktı. Gerçek işsizlik oranı da 2 puan birden artarak, yüzde 22,5’uğa çıkmış. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Ücretler, maaşlar, aylıklar, sarayın “faiz sebep enflasyon sonuç” diyerek azdırdığı enflasyona yetişemiyor."  ifadelerini kullandı.
Enflasyonla şişirilen bütçeden, milletin ihtiyaçları için para bulunamadığını söyleyen Öztrak,  "Ama faiz lobilerine, bütçeden ilk 7 ayda, 151 milyar 347 milyon lira bulunabiliyor. Çiftçi bütçeden hak ettiği desteği alamıyor. Ama kur korumalı mevduat sahiplerine, 60 milyar 597 milyon lira faiz, milletin bütçesinden çalınıp çatır çatır ödeniyor." dedi.
"Milletimiz yiyecek ekmeği bulamıyor, ama diğer tarafta, dövizle verilen garantiler karşılığında, Kamu Özel İşbirliği müteahhitlerine, 13 milyar 625 milyon lira tıkır, tıkır ödeniyor." diyerek yapılan haksızlığa dikkat çeken CHP Sözcüsü "Zengini daha da zengin, milletimizi daha da fakir yapan bu tercihler, milli gelirin bölüşümüne de yansıyor." vurgusu yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı