Özünde Sevgi Gönlünde Kardeşlik

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi dün Arnavutköy Eğitim Merkezi’nde “47 Yıldır Özünde Sevgi, Gönlünde Kardeşlik” sloganıyla bir teşkilat içi eğitim programı düzenledi.

GÜNDEM 06.12.2021, 04:35
7
Özünde Sevgi Gönlünde Kardeşlik
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi, dün “47 Yıldır Özünde Sevgi, Gönlünde Kardeşlik” sloganıyla bir teşkilat içi eğitim programı düzenledi. AGD İstanbul Şubesi’nin Arnavutköy Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programa AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, Murat Asiltürk, Millî Gazete yazarı ve ilahiyatçı Mahmut Toptaş, Klinik Psikolog Mürşid Ekmel Aybek’in yanı sıra çok sayıda AGD’li teşkilat mensubu katıldı. Milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdüren AGD’nin İstanbul’da daha etkin ve daha planlı çalışabilmesi için düzenlenen eğim tüm gün sürdü. Eğitim programında açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, ahrete irtihal etmiş olan teşkilat mensuplarını anarak, “Ölüm dünyanın hakikatlerinden biri. Bizler Millî Görüş fikriyatının gençlik teşkilatları olarak iyiliğin inşasında kendimizi görevli hissediyoruz. Tarihin bizden önceki büyüklerimize yüklediği bu görevi, bugün bizler omuzlamış durumdayız. Aldığımız görevleri hakkıyla yerine getirmek için gece gündüz, sabah akşam, yaz kış durmaksızın hep birlikte çalışacağız. Rabbimizin emir ve yasaklarını muhataplarımıza çağın diliyle aktaracağız. Gidişatın kötü olması, gelecekten ümitvar olmamız için engel olamaz. Kötülüğün mutlaka hüsrana uğrayacağına ve iyiliğin hâkim olacağına olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Eğitimi katılan Klinik Psikolog Mürşid Ekmel Aybek ise ülkemizdeki eğitim metodolojisinin Batı kaynaklı olmasından dolayı toplumda sancılar yaşandığını dile getirerek, “Aileler, çocukların ve gençlerin yetiştirilmesinde uygulanagelen yanlış metotları kullanıyor. Batı’dan gelen bu yanlış uygulamaların tehlikelerine karşı dikkatli olunmalı. Çocuk yetiştirirken batı metodolojisinden kurulmamız lazım” diyerek, anne ve babaları çocukların eğitimi konusunda uyardı.

Eğitim programında teşkilat mensuplarına hitap eden Millî Gazete yazarı ve ilahiyaçı Mahmut Toptaş ise Allah’a kulluğun önemine işaret ederek, “Fatiha Sûresi’ni okurken her gün Rabbimize ‘Yalnız ve ancak Sana kulluk ederiz’ diye söz veriyoruz. Bunun bilincinde olarak hareket etmemiz lazım. Biz 1400 yıl öce bizi uyaran Peygamberimiz‘in izinden gitmek zorundayız. Verdiğimiz sözün gereği budur. Peygamber Efendimiz’e kulak vermiş Müslümanlar olarak bunları yeni öğrenmiyoruz. Biz Allah ve Resulü’nden gelen emirleri uygulamakla görevliyiz. Bunların nedenini sorgulamayız” şeklinde konuştu

Milli Görüş Hareketi’nin önemli isimlerinden ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu başkanı görevini yürütürken Hakk’ın rahmetine kavuşan Oğuzhan Asiltürk’ü anlatmak için il teşkilat eğitime katılan Murat Asiltürk, “Oğuzhan Asiltürk, insanlığın kurtuluşu için hayatını bu yola vakfetti. İnandığı değerleri savunmaktan ve söylemekten hiç geri durmadı. Ülkemizin dünya üzerinde hak ettiği yere gelmesi için mücadele etti. Erbakan Hocamızla birlikte uzun bir yol yürüyen Oğuzhan Asiltürk, gençlik yıllarından vefatına kadar Millî Görüş fikrine hizmet etti. Devlette bakan olarak görev yaptığı zamanlarda da diğer zamanlarda da amacı bu ülkenin gelişmesiydi. Biz kendisini iyi bir Müslüman olarak tanıdık” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı