Pamuk fiyatları daha da yükselecek: "Pamukçu altın yılını yaşıyor"

Pamuk fiyatları yükselişe geçti. Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sağel, pamuk üreticisinin 2021 üretim yılında altın yılını yaşadığını söyledi.

EKONOMİ 23.10.2021, 12:15
20
Pamuk fiyatları daha da yükselecek:
Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Necdet Sağel, pamuk üreticisinin 2021 üretim yılında altın yılını yaşadığını söyledi. Doların artması ile birlikte pamuk fiyatlarını da yükselttiğini söyleyen Sağel, pamuk hasadının bitmesiyle fiyatların biraz daha yükselebileceğini söyledi.
Aydın'da yerel olarak yayın yapan Yeni Söka gazetesinden İsmail Eravcı'nın haberine göre  Aydın Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sağel, Söke Ovası’nda hasadın dörtte üçünün tamamlandığını belirterek "Söke Ovası’nda bu sene 270 bin dekar araziye pamuk ekimi yapıldı. Söke’de 200’ün üzerinde pamuk hasat makinesi gece gündüz pamuk hasadı yapıyor. Hasat büyük bir hızla devam ediyor. Pamukta verim iyi durumda. 450 kilogram ile 600 kilogram arasında dekarda veririm alınıyor. Bu arada geçtiğimiz yıla göre pamuktan çok fazla zararlı görülmedi. Ondan dolayı daha az kimyasal kullanıldı. Söke Ovası’nda Pamuk hasadının yüzde yetmiş beşi tamamlandı." dedi.

Havalar pamuk hasadına uygun giderse Kasım ayının ilk haftasında hasadın tamamlanacağını belirten Sağel, "Bu sene sadece pamukta değil, diğer ürünlerde de fiyatlar iyi. Buğday da hem verim, hem de fiyatları iyiydi. Ağustos ayında ayçiçek alım fiyatının 6 TL olması konusunda bir açıklamam vardı. Şu anda Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Ayçiçek fiyatını 6.10 TL’ye yükseltti. Üreticinin son yıllardaki en iyi yılının olduğunu söyleyebilirim." açıklamasında bulundu.
Hasadın sona ermesinden sonra fiyatlar daha da yükselmeye devam edeceğini söyleyen Sağel, şöyle devam etti:

"Eğer fiyatlar hasat döneminde düşmediyse hasadın bitiminde de düşmesi mümkün değil. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de pamuk rekoltesi beklentisi 650 bin ton dolayında idi. Bu sene 725 bin tonlara çıkacak. Söke Ovası’nda geçen yıla göre pamuk ekim alanı 320 bin dekardan 270 bin dekarlara düşse de Urfa’da 2 Söke Ovası büyüklüğünde bir alan pamuk tarımına açıldı. Bundan dolayı geçen yıla göre Türkiye’deki pamuk üretim rekoltesi daha yüksek olacak"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı