Pankartlı taban maaş çağrısı

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin taban maaş çağrıları devam ediyor… Öğretmenler, İstanbul’da Galata Köprüsü’ne astıkları pankartla çağrılarını tekrar dile getirdi…

EĞİTİM 04.10.2022, 06:20 04.10.2022, 10:51
4
Pankartlı taban maaş çağrısı

Özel sektörde çalışan öğretmenler maaşları ile ilgili düzenleme yapılması için eylemlerini sürdürüyor. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, İstanbul’da Galata Köprüsü’ne, “Taban maaş hakkımız” pankartı asarak taleplerini tekrar gündeme getirdi. Öğretmenler, kamuda çalışan öğretmenler ile maaşlarının denkleştirilerek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
Özel sektörde çalışan öğretmenlerin maaş mağduriyeti devam ediyor. Öğretmenlerin sık sık gündeme getirdiği taban maaş talebine ilişkin Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, İstanbul’da Galata Köprüsü’ne astıkları, “Taban maaş hakkımız” pankartı ile tekrar taleplerini dile getirdi. Öğretmenler yaşadıkları mağduriyete karşı çözüm beklemeye devam ediyor.
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, öğretmenlerin özel okullarda çalışmasının temelinde zorunluluğun yattığına dikkat çekilirken, geçmişte uygulamada olan taban maaş uygulamasının tekrar yürürlüğe girmesinin önemli olduğuna değinildi. Açıklamada, “Geçmişte var olan fakat 2014 senesinde kaldırılan taban maaş uygulamasının geri getirilmesi gerekiyor. Bahse konu olan kanunda, kamu okulları ile dengi özel okullarında görev yapan arkadaşlarımızın maaşları denkleştirilerek, hak kayıplarının önüne geçilmiş ve çalışanlar kısmen korunuyordu. Bu kanunun geri yürürlüğe girmesi ile öğretmenlerimiz bir nebze rahat nefes alabilecek” denildi.
Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin ücretlerine taban maaş düzenlemesi 2014 yılında iptal edilerek, öğretmenler patronların insafına bırakılmıştı. İptal edilen düzenlemeye göre özel eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere kamuda çalışan denklerinden daha az ücret verilemez ifadesi yer alıyordu. Bu düzenlemenin iptalinin ardından pek çok özel eğitim ve öğretim kurumunda öğretmenler asgari ücret seviyesinde ve hatta daha düşük maaşlarla çalışmaya devam etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı