Papa hatırası!

“Manidar” ziyaretin meyveleri(!) dökülmeye başladı…

GÜNDEM 10.03.2021, 05:00
9
Papa hatırası!
Katoliklerin ruhani lideri, Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un Irak’ı ziyaret etmesinin arka planı geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Siyonistlerin bölgedeki maşası Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile bir araya gelen Papa’nın ziyaretinin ardından skandal hatıra pulları basıldı. IBKY tarafından basılan pullarda Türk toprakları sözde Kürdistan haritası içinde yer aldı. Bu küstahlıkla alâkalı Ankara’dan henüz bir açıklama yapılmadı.
Irak’ı paramparça eden ve 2 milyon insanın katledilmesinin sebebi olan Haçlı zihniyetinin temsilcisi Papa, Irak ziyaretinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ni (IBKY) ziyaret etti. İsrail’in bölgedeki fitneleri neticesi kurulan ve Siyonist maşası olarak bölgede faaliyet gösteren Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Papa’nın ziyareti dolayısıyla bastırdığı pullarda sözde Kürdistan haritasına Türk topraklarını da dâhil etti. Hatay, Sivas, Erzurum, Kars ve Kahramanmaraş’ın sözde Kürdistan toprağı olarak nitelendirildiği pulda, Papa’nın silüetine de yer verildi.
Bu arada, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin yetkilileri ile temaslarda bulunan Papa, Irak ziyaretini “hac ibadeti” olarak isimlendirirken, Irak’tan dönerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bir telgraf gönderdi. Papa, telgrafında, “Irak’a papa olarak yaptığım seyahatten Roma’ya dönerken Türk hava sahasına girdiğim şu esnada sizlere iyi dileklerimi sunuyor; Yüce Tanrı’dan size ve Türk halkına gani bereketler niyaz ediyorum” dedi.
Prof. Dr. Celalettin Yavuz, “Pulda gösterilen bölgeler Kürt devleti kurma hülyaları olan kişilerin haritası. Bu harita elbette yeni değil. Haritanın ne şekilde öne sürüldüğünü biliyoruz. Puldaki özelliği ise Papa ile öne sürülmesi” dedi.
* İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İİSB Fakültesi Dekanı, Güvenlik Bilimleri Y. Lisans Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, “Papa önemli bir figür, ruhani lider, herkesin bildiği bir isim. Papa’nın yer aldığı pul ile dünyaya ‘burası Kürt devleti’ diyorlar. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Papa’nın ziyaretini bir fırsata çevirdi ve böyle bir hamle yaptı. Türkiye’nin, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne mutlaka cevap vermesi lazım. Suskun kalmaması lazım” ifadelerini kullandı.
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un Irak ziyaretinin yankıları sürüyor. Irak’ı paramparça eden, şehirleri bitap hâle dönüştüren, 2 milyon insanın katledilmesinin sebebi olan Haçlı zihniyetin temsilcisi Papa, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ni (IBKY) ziyaret etti. IBKY’nin Papa’nın ziyareti dolayısıyla bastırdığı pullarda sözde Kürdistan haritasına Türk toprakları da dâhil edildi. Hatay, Sivas, Erzurum, Kars şehirlerimizin Kürdistan toprağı olarak nitelendirildiği pulda Papa’nın siluetine de yer verildi. Türkiye’de gözü olan ve Türkiye’nin bölünmesi için artık açık adımlar atan bu zihniyete Ankara’dan henüz resmi bir tepki gelmedi.
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ni ziyaret eden Papa için IKBY’de hatıra pulu bastırıldı. Papa’nın fotoğrafının yer aldığı pulun arka planında sözde Kürdistan haritası yer aldı. Haritaya Türkiye’nin doğusunda bulunan birçok şehrimiz dâhil edilirken Ankara’dan alçak olayla alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 84 yaşındaki Papa’nın koronavirüs pandemisi gölgesinde Irak’ı ziyaret etmesi ve bölgede yaptığı temaslar soru işareti oluşturuyor. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin yetkilileri ile temaslarda bulunan Papa, Irak ziyaretini “hac ibadeti” olarak isimlendirdi.  Musul’da ayin düzenleyen Papa, terör örgütü DEAŞ ile süren çatışmalarda yıkılan kilise önünde ayin töreni düzenledi. Papa, Irak’tan dönerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a telgraf gönderdi. Papa, telgrafında, “Irak’a Papa olarak yaptığım seyahatten Roma’ya dönerken Türk hava sahasına girdiğim şu esnada sizlere iyi dileklerimi sunuyor; Yüce Tanrı’dan size ve Türk halkına gani bereketler niyaz ediyorum” dedi.
İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İSB Fakültesi Dekanı, Güvenlik Bilimleri Y. Lisans Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, “Pulda gösterilen bölgeler Kürt devleti kurma hülyaları olan kişilerin haritası. Bu harita elbette yeni değil. Haritanın ne şekilde öne sürüldüğünü biliyoruz. Puldaki özelliği ise Papa ile öne sürülmesi. Papa önemli bir figür, ruhani lider, herkesin bildiği bir isim. Papa’nın yer aldığı pul ile dünyaya ‘burası Kürt devleti’ diyorlar. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Papa’nın ziyaretini bir fırsata çevirdi ve böyle bir hamle yaptı. Türkiye’nin, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne mutlaka cevap vermesi lazım. Suskun kalmaması lazım” ifadelerini kullandı.
Papa’nın ziyaretlerinin birçok soru işareti barındırdığını söyleyen Yavuz, “Yaşlı, rahatsızlıkları olan 84 yaşındaki Papa, tüm dünyayı etkisine alan koronavirüse rağmen ve virüsle mücadelede zayıf olan Irak’a gidiyor. Amerikan üssüne füze atılan, istikrar olmayan Irak’a neden gitti? Bölgenin özelliklerine, siyasi durumuna bakmak lazım. Irak, zayıf bir devlet. DEAŞ henüz o bölgede söndürülemedi. O bölgede DEAŞ’la mücadelede NATO’nun asker görevlendirdiğini biliyoruz. Bir taraftan da Haşdi Şabi etkisi olan bir dönem yaşanıyor. Amerika ve İran arasında paslaşmaların olduğu bir dönemde Irak Şii liderleri ile görüşerek İran yetkisini kırmak istiyor olabilir. Bunların yanı sıra Papa’nın ruhani görevleri var. Irak’ta 2003’ten sonra Hristiyanlarda değişiklikler oldu, göç edişler yaşandı. Her zaman kalelerin terk edilmemesi istenir. Gidip Hristiyanlara moral vermek, kaleleri elde tutmak istemiş olabilir. Tabii dünyadaki tüm Hristiyanlara da bir mesaj veriyor burada. 84 yaşında kalkıp Irak’a gidiyor, oralarda ziyaretlerde bulunuyor. Bu da tüm Hristiyanlara bir mesajdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı