Papa'nın görüşme teklifini reddetti! "Fitne tohumları ekmeğe geliyor"

Irak’ın en yüksek Sünni dinî otoritesi Şeyh Ahmet Hassan et-Taha, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus ile görüşmeyi reddetti.

DÜNYA 09.03.2021, 09:30
19
Papa'nın görüşme teklifini reddetti!
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyareti nedeniyle önemli tartışmalar aşanıyor.
Papa'nın ziyaretine dair önemli bilgileri açıklayan Iraklı bir üst düzey yönetici, Irak’ın en yüksek Sünni dinî otoritesi Şeyh Ahmet Hassan et-Taha’nın ziyaret öncesi yapılan bütün görüşme ve davetlere rağmen Papa ile yan yana gelme teklifini reddettiğini söyledi.

Iraklı yetkili yaşananları şu sözlerle anlattı:
"Tertip komitesi, Papa gezisi öncesi Irak’ın en yüksek dinî otoritesi olan Reis el-Mücemma el-Fıkhi es-Sünniy (Diyanet İşleri Başkanlığı) Başkanı olan Şeyh Ahmet Hassan et-Taha’yı aradı. Papa’nın temasları ile ilgili program hazırladıklarını ve Papa ile Şeyh arasında da bir görüşmenin yapılmasını planladıklarını söyledi.
Şeyh Ahmet bu teklifi tereddütsüz reddetti. Katoliklerin Ruhani lideri ile görüşmeyeceğini söyledi. Bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı Berham Salihi, Şeyhi doğrudan aradı ve en azından Cumhurbaşkanlığındaki karşılamada protokolde yer almasını rica etti. Salihi, bu görüşmede Şeyh Ahmet’e Irak’ta bulunan tüm din temsilcilerinin Saraydaki görüşmeye katılacağını ve kendisinin de katılmasını istediklerini iletti."

Şeyh Ahmet Hassan et-Taha, Cumhurbaşkanı’na verdiği cevapta, "Papa buraya Mekke ve Medine’nin yerine yeni bir dinî merkez inşası için geldi. Nasiriye-ur, bu dinin merkezi hâline getirilecek ve halkımızı yanlış bilgilerle aldatılacak. İbrahimi dinler, dinlerarası diyalog, barış ve kardeşlik temalarının ardında bu niyet saklı. Ben bu ziyaretin fitne ekme amaçlı olduğuna inanıyorum’ sözleriyle Papa ile görüşmeyeceğini Cumhurbaşkanı Berham Salihi’ye de tekrar etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı