Paşinyan, Erdoğan ile görüşmenin şartlarını açıkladı

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin hangi şartlarda mümkün olacağını açıkladı.

DÜNYA 25.12.2021, 03:50
7
Paşinyan, Erdoğan ile görüşmenin şartlarını açıkladı
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ankara ile Erivan arasında başlayan normalleşme sürecini değerlendirdi.
Paşinyan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin şartlarını açıkladı.
Paşinyan görüşmenin iki ülkenin atadığı özel temsilcilerin yürüttüğü müzakerelerin başarılı sonuçlanması şartına bağladı.
"Böyle bir fikir ya da anlaşma yok
Ermeni lider (Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı ve Özel Temsilci Ruben) Rubinyan'ın da katılımıyla yürütülen müzakere süreci başarılı bir şekilde ilerler ve süreç bu noktaya kadar olgunlaşırsa, bunu üst ve en üst düzeyde düzeyde bir toplantı gerçekleşir" ifadelerini kullandı.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi için tarafların yakında karşılıklı olarak özel temsilciler atayacağını ve Erivan'a charter seferlerin de başlayacağını duyurmuştu.
Bakan, Ankara'nın İstanbul-Erivan-İstanbul rotasındaki uçuşlar için Türk ve Ermeni havayolu şirketlerinin başvurularını değerlendirdiğini kaydetmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı