Paşinyan Rusya'ya döndü: Sınırlarımızı koruyun

Dağlık Karabağ savaşından kesin mağlubiyetle ayrıldıktan sonra kısa bir süre siyasi kriz yaşayıp seçime giden ve yeniden seçilen Başbakan Paşinyan, Azerbaycan sınırlarına Rus askerlerini davet etti.

DÜNYA 30.07.2021, 00:05
21
Paşinyan Rusya'ya döndü: Sınırlarımızı koruyun
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erivan ile Bakü arasında artan gerilimin ardından perşembe günü yaptığı açıklama ile Azerbaycan sınırı boyunca Rus karakolları konuşlandırılmasını önerdi.
İki ülke de birbirlerini, önceki gün kabul ettikleri Rus destekli ateşkese uymamakla suçluyor.
Paşinyan şunları söyledi: "Mevcut durum göz önüne alındığında, Ermeni-Azeri sınırının tamamı boyunca Rus sınır muhafızlarının konuşlandırılması seçeneğini konuşmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum".
Ermeni Başbakan, bu teklifi Moskova ile görüşmeye hazırlandığını ve ülkesinin askeri çatışma riski olmadan sınırın çizilmesi ve sınırlandırılması konusunda çalışmaların yapılmasına izin vereceğini söyledi.
Kremlin'den yapılan açıklamada ise hem Ermenistan hem de Azerbaycan ile yakın temas halinde olunduğu kaydedilerek Paşinyan'ın önerisi hakkında şimdilik yorum yapılmayacağı belirtildi.
İki eski Sovyet cumhuriyeti olan Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gerginlikler, Türkiye ve  Rusya'nın herhangi bir çatışmaya sürüklenme riski nedeniyle de endişe yaratıyor. Azeri gaz ve petrol boru hatlarına yönelik tehditler de bölgedeki tüm oyuncular tarafından değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı