Patronlardan yeşil ışık

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yakın zamanda toplanmasını isteyen işçi tarafı, enflasyon karşısında kayıp veren işçinin kayıplarının telafi edilmesini istedi.

GÜNDEM 28.06.2022, 07:25
1
Patronlardan yeşil ışık
Asgari ücretin artışına yönelik yapılan çalışma giderek netleşirken, masada olan ve yükü omuzlayan patronlar da ücret artışına yeşil ışık yaktı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması çağrısında bulunan patronlar, söz konusu zam konusunda yükün bir bölümünü devletin de sırtlanması çağrısında bulundu. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Asgari ücretin değerlendirilmesine dair yapılacak olası bir toplantıda işveren tarafını temsilen mutlaka masada olacağız ve toplam fayda odaklı çalışmalarımız ile görüşlerimizi paylaşacağız” denilerek, asgari ücrete ikinci zam sürecine destek vereceklerini kaydetti.

Masada işçi tarafını temsil eden Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay’da yaptığı açıklamalarda, asgari ücrete ikinci bir zammın gerekli olduğunu belirterek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması çağrısında bulundu. Aynı çağrı bir diğer işçi konfederasyonundan da geldi. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zam oranının buharlaştığını belirterek, “İşçiler, enflasyon karşısında korunmalı, kayıpları giderilmeli. Bu nedenle Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir an evvel toplanmalı” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı