Pazarcı esnafından Erdoğan helallik tepkisi

17 günlük kapanma sürecinde ikinci kez tezgah açabilen pazarcılar, Erdoğan’ın helallik istemesine tepki gösterdi.

GÜNDEM 16.05.2021, 08:00
18
Pazarcı esnafından Erdoğan helallik tepkisi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada 17 günlük kısıtlamadan etkilenen vatandaşlardan “helallik” istemesine pazarcı esnafından tepki geldi.
 "Her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz" ifadelerini kullanan Erdoğan "Buna rağmen sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden hellalik istiyoruz" diye konuştu.
Kapanma dönemine ilişkin “Bittik, hiçbir gelir yok” diyen pazarcı, kendilerine yardım yapılmadığına dikkat çekerek, Erdoğan’ın helallik istemesine “Bir şey diyemeyeceğim” yanıtını verdi.
“Helal edilir mi?”
Pazarcı esnafı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bize gelene kadar ne helallikler var, biz helal edelim 83 milyon ne diyecek?” diye sordu. Pazarcı, artık pazaryerlerinin açılması gerektiğini vurgulayarak, kendilerinin dibi gördüğünü “Bundan daha kötüsü de olmaz” diye açıkladı.
Kapanma döneminde mallarının çürüdüğünü ve zarar ettiklerini dile getiren pazarcı ise marketlerin açılmasıyla küçük esnafın bittiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Helal edilir mi?” diye soran pazarcı, “Marketler çalışsın esnaf yatsın, öyle bir şey var mı?” diye tepki gösterdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı