Pendik'te hamile kadına saldıran baklavacı kardeşler işlerini büyüttü

İstanbul Pendik’te 2019 yılında hamile kadının bulunduğu araca saldıran Hasan ve Hüseyin Sel’in sahibi olduğu ‘Hasan ve Hüseyin Seydioğlu Baklavaları’ üç yıl aradan sonra 4 şube daha açtılar.

GÜNDEM 27.08.2022, 15:15
3
Pendik'te hamile kadına saldıran baklavacı kardeşler işlerini büyüttü
Pendik’te hamile kadın ve eşinin bulunduğu araca saldıran magandalar Hasan ve Hüseyin Sel’in sahibi olduğu Seydioğlu Baklava hakkında Seyidoğlu Baklavaları’nın açtığı dava sonucunda mahkeme ihtiyati tedbir kararı almıştı. Mahkeme ihtiyati tedbir kararını kabul ederek, Seydioğlu’nun her türlü yayın, tanıtım malzemesi, mal, ürün, ambalaj, tabela, afiş, broşür, reklam, ilan ve internet üzerinden tanıtım kullanımlarının tedbiren önlenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca Seydioğlu’nun tabelalarının tedbiren sökülmesine de karar verdi.

Kararın ardından Seydioğlu Baklava’ya ait dükkânların tabelaları indirilip yerine ‘Hasan ve Hüseyin Seydioğlu Baklavaları’ ismi ile satışa devam ettiler. Olayın yaşandığı 7 Temmuz 2019 yılında 2 şubeye sahip olan kardeşler şu an bir genel merkez, bir fabrika ve toplam 6 şubeye sahipler.

Pendik’te 6 Temmuz 2019 tarihinde Yunus Emre Bahçıvan ve 7 aylık hamile eşi Ayfer Bahçıvan ile Hasan Sel ve Hüseyin Sel arasında yol verme yüzünden tartışma çıkmıştı. Araçlarından inen Sel kardeşler, müştekilerin yanına gitmiş, Hasan Sel arabaya el ve ayaklarıyla vurarak aracın sol dikiz aynasını kırmış ve aracın ön kaputuna çıkıp tepinmişti.
İddianamede, Seydioğlu Baklava’nın sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “mala zarar verme” ve cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 5’er yıl 4’er aydan 20'şer yıla kadar hapsi istenmişti.
Olayın ardından tutuklanan sanıklar 22 gün tutuklu kaldıkları cezaevinden davanın ilk celsesinde tahliye edilmişti. Yargılamayı yapan mahkeme, sanıklar Hasan Sel ve Hüseyin Sel’i iki ayrı suçtan 5'er yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Kardeşlerin cezasını istinaf bozdu. Bu yıl yeniden görülen davada, iki sanık için 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı