Pentagon'dan kritik açıklaması: Rusya askeri yığınağını artırdı

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim sürerken Pentagon Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın bölgelere askeri yığınağını artırdığını duyurdu.

DÜNYA 07.12.2021, 01:10
9
Pentagon'dan kritik açıklaması: Rusya askeri yığınağını artırdı
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri yığınağını artırdığını duyurdu. Kirby, ancak burada halen çatışmanın kaçınılmaz olmadığını söyledi.
Kirby, ABD Savunma Bakanı Austin'in gün içerisinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile ABD Avrupa ve Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Tod Wolters'ın da dahil olduğu üst düzey bir toplantıda Rus askeri yığınağının ele alındığını söyledi.
Kirby, açıklamasında Putin, ülkesinin batısına ve Ukrayna'nın çevresine ek askeri birlikler getirmeye devam ettiğini ancak halen diplomasinin varlığına inandıklarını dile getirdi.
Yarın, ABD Başkanı  Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirileceğine işaret eden Kirby, Austin'in halen diplomasi ve liderliğin söz konusu krizde fark yaratacağına inandığını vurguladı.
Sözcü, "Burada çatışmanın kaçınılmaz olduğuna inanmıyoruz. Halen en iyi sonuca varmak için diplomasiye yer ve zaman var" değerlendirmesinde bulundu.
Kirby, Ukrayna'ya ek askeri yardımlar veya ülkedeki Amerikan askeri destek birlikleri hakkında ise bilgi vermekten kaçındı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı