Pentagon'dan Putin'e suçlama: Ukrayna'ya girmek için bahane arıyor

Rusya ile ilişkileri gergin olan ABD'den Moskova'ya suçlama geldi.ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya lideri Putin'in Ukrayna’ya saldırmak için 'bahane aradığını' iddia etti.

DÜNYA 15.01.2022, 10:15
22
Pentagon'dan Putin'e suçlama: Ukrayna'ya girmek için bahane arıyor
Rusya ile ABD ve NATO'nun güvenlik görüşmeleri devam ederken ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) Rusya'ya suçlama geldi.
Rusya- Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker yığan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e,  ABD'den tepkiler gelmeye devam ediyor.
Pentagon Sözcüsü John Kirby, bugünkü basın toplantısında Ukrayna krizine değindi.
Kirby, yaptığı açıklamada, "Çok fazla ayrıntıya girmeden, elimizde, Rusya'nın halihazırda Ukrayna'ya potansiyel saldırı ve işgal amacıyla bir bahane yaratmak için aktif olarak çalıştığını gösteren bilgiler var" ifadelerini kullandı.
Sözcü, "Aslında bir sahte bayrak operasyonu gerçekleştirmek için bir grup casus görevlendirdikleri bilgisine sahibiz. İşgal gerekçesi olarak, onlara veya Ukrayna'da Rusça konuşanlara yönelik bir saldırı gibi görünmesi gereken bir operasyon" iddiasına bulundu.
Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna yönetiminin Donbas bölgesine ordunun yarısını gönderdiğini duyurmuştu.
Beyaz Saray, Rusya'nın 'Ukrayna işgali' için tarih vermişti
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ordunun istihbaratına dayandırarak, Moskova'nın 'Ukrayna'yı istilasının' tarihini belirledi. Psaki, saldırının ocak-şubat ortalarında başlayabileceğini öne sürmüştü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı