Perdeyi kapatın!

Türkiye’de 2 Eylül tarihinde vizyona sokulması planlanan filme uluslararası arenada tepkiler çığ gibi büyüyor.

GÜNDEM 20.06.2022, 07:15
6
Perdeyi kapatın!
14 ülkede vizyona girmesi yasaklanan filmin, ülkemizde de bir an evvel yasaklanması gerekiyor. Yetkililerden bugüne kadar film hakkında bir açıklama yapılmaması, akıllara “filmin vizyona girmesine izin verileceği endişelerini” getiriyor. Bu ahlaksızlığın görülmesini ve yayılmasını engellemek için perdeyi kapatın!
Yapımcılığını Disney’in üstlendiği Lightyear isimli film, dünya çapında 17 Haziran tarihinde vizyona girecek. Pixar’ın yeni eseri olacak film, cinsi sapkınlık içerdiği öğeler dolayısıyla tepkilerin odağında yer alıyor. Filmdeki sapkın sahneler, tüm dünyada tepkiyle karşılaşırken pek çok ülke filmi yasaklama yolunu seçti. 14 farklı ülke tarafından yasaklanan filmin gösterime giremeyeceği ülkeler arasında Çin de yer alıyor.
İçerisinde bulunan gayri ahlaki unsurlar dolayısıyla birçok ülkede yasaklanan filmin Türkiye’de 2 Eylül tarihinde vizyona girmesi planlanıyor. Konuya ilişkin olarak görüşlerini paylaşan vatandaşlar, söz konusu filmin gösterime girmesine mâni olunmasını talep ediyor. Doğrudan çocukları hedef alması dolayısıyla ilaveten bir tehlike içeren film için gerekli mercilerin adım atması gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı